Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
21. 4. 2008,
20.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 4. 2008, 20.31

8 let

Alpinci še vedno v slepi ulici

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska smučarska barka se še vedno nahaja v nemirnih vodah, za nameček pa mornarja, ki bi jo popeljal v mirnejše vode, še vedno ni na vidiku.

Že pred težko pričakovano sejo alpskega odbora Smučarske zveze Slovenije je bilo dokončno jasno, da se bo Jure Košir držal obljube in SZS pomagal pri pogajanjih z opremljevalci, a da se bo njegova vloga gasilca tu tudi končala.

Nekdanji slalomski as se je sicer dvakrat sestal s predsednikom zbora in odbora za alpsko smučanje Antonom Ribnikarjem in športnim direktorjem Rastom Ažnohom, a do poglobljenega sodelovanja vendarle ne bo prišlo. "Spoznal sem, da ne bi mogel delovati v skladu s svojimi željami. Kot razlog bi navedel katastrofalne odnose med vodstvom zveze in alpskim delom. Potrebna bi bila popolna reorganizacija. Od A do Ž," je za Sportal dejal Jure Košir in dodal, da je ob korenitejših spremembah vendarle pripravljen pomagati.

O poslovnem direktorju in sanaciji šele v maju

Sicer pa je po Koširjevi ''košarici'' o vroči smučarski tematiki kar tri ure in pol razpravljal alpski odbor, vendar do pomembnejših sklepov, ki bi vsaj delno kazali v smer rešitve, ni sprejel. Oblikovana je bila ožja skupina, ki se bo v kratkem soočila z vsemi stroški minule sezone, ocenila smiselnost odhodkov in na osnovi teh analiz pripravila temelj za nov program. Šele po prvomajskih praznikih naj bi se nato sestala tudi komisija, ki po statutu odloča o poslovnem direktorju, kar pa še ne pomeni, da bo tedaj znan pravi naslednik Bojana Križaja. Tako je jasno, da bodo 'alpinci' kljub vodi, ki jim že pošteno teče v grlo, še nekaj časa čakali na morebitnega rešitelja, še naprej pa ostaja odprto tudi vprašanje sanacije. ''Po sklepu IO SZS moramo do naslednje seje, ki bo meseca maja, pripraviti sanacijske programe. Pripraviti pa moramo večletni načrt,'' pravi Anton Ribnikar, ki je zavrnil možnost bega trenerjev in ukinitve funkcije športnega direktorja.

Ažnoh (še) ni odstopil

Vloga športnega direktorja torej ostaja. Vprašanje pa je, ali ostaja tudi Rasto Ažnoh, ki ima na mizi ponudbo iz tujine. Slednji je pred časom zatrdil, da bi le težko oblikoval kakovostne programe za manj kot 2,1 milijona evrov in v primeru radikalnega znižanja proračuna napovedal celo začetek konca slovenskega alpskega smučanja. Na seji alpskega odbora pa je vnovič slišal, da bo imel na voljo vsega 1,4 milijona evrov. ''Imam pripravljen program, ki bi stal 2,1 milijona evrov. Jasno, pripravljen je tudi program za 1,7 ali celo 1,4 milijona. A to so programi z manjšim obsegom, katerih negativne posledice bi bile vidne šele čez nekaj let. Jaz se tedaj ne bom čutil odgovornega za morebitno generacijsko vrzel,'' pravi Ažnoh in dodaja, da kot pogodbeni sodelavec SZS vsaj zaenkrat še naprej ostaja športni direktor. ''Upam le, da bo agonija kmalu končana. Smučarji pač morajo na treninge,'' je pristavil Ažnoh, ki bo v četrtek z ožjimi sodelavci opravil analizo stanja, dan zatem pa načrtuje še sestanek z vodstvom na čelu s predsednikom zveze, po katerem naj bi bila tudi dokončno znana njegova usoda.

Ne spreglejte