Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
29. 8. 2017,
10.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

OP ZDA Marija Šarapova

Torek, 29. 8. 2017, 10.48

6 let, 7 mesecev

OP ZDA

Tokrat se je zlomila tudi ona #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Mnogi so čakali na dvoboj Marije Šarapove, povratnice na turnir za grand slam. Rusinja je na osrednjem igrišču prikazala eno najboljših iger. Ta zmaga ji je očitno veliko pomenila, saj so jo po zadnji točki oblile solze.

"Včasih se sprašuješ, zakaj toliko vlagaš v tenis. In prav takšne zmage so vredne tega," je uvodoma povedala Marija Šarapova, ki je po zmagi padla na kolena. Dvoboj med njo in Halepovo je trajal dve uri in 44 minut in se je končal po treh nizih (6:4, 4:6, 6:3).

Marija Šarapova | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Pred dvobojem si je pogrizla skoraj vse nohte

Marija Šarapova, ki je na turnirju za grand slam igrala prvič po dopinški aferi, je bila na nabito polnem osrednjem igrišču videti povsem osredotočena na svojo igro, vendar je priznala, da ni bila tako sproščena - pred dvobojem si je namreč pogrizla skoraj vse nohte.

"Ko sem izvedela, da sem dobila posebno povabilo, sem bila izjemno vesela. Takrat sem se šele zavedala, koliko časa je minilo, odkar sem nazadnje igrala na turnirju za grand slam. Ko je bil znan žreb, sem takoj vedela, kako težek dvoboj me čaka, ob tem pa sem bila zelo vznemirjena. In to zaradi dejstva, koliko dobrih dvobojev sva s Simono odigrali v preteklosti."

Dvoboje je gledala na YouTubu

"Ko sem izvedela, da bom igrala proti Simoni, sem v roke vzela svoj telefon in šla na YouTube, kjer sem si pogledala najine dvoboje in jih naštudirala. Vedela sem, kako bom igrala. Nekaj je, ko veš, kaj moraš delati na igrišču, drugo pa je, kako boš to izvedel. Zadnjih nekaj tednov nisem bila veliko na igrišču," je povedala petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Marija Šarapova | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"Veste, ne zmagujem samo zase"

Marije Šarapove v njeni dolgi karieri praktično nikoli nismo videli jokati, po tem dvoboju pa se je zlomila tudi ona. Po zadnji točki je padla na kolena in zajokala. "Takrat sem začutila, kaj vse smo z ekipo dali skozi. Tenis je zelo individualen šport in večino časa se tako počutiš. Odkar sem se vrnila na igrišča, se počutim, kot da smo ekipa. Veste, ne zmagujem samo zase, ampak za vse, ki me podpirajo. To je res poseben občutek."

Šarapovi po dopinški aferi tako navijači kot igralke še vedno namenjajo veliko kritik. Toda v ZDA je nekoliko drugače. "Tukaj je nekaj posebnega, v ZDA res čutim podporo. Ne glede na to, na kaj vse moram biti osredotočena na igrišču, sem čutila energijo. Čutila sem občinstvo. Čutila sem, da obe podpirajo. Rada imam ta občutek, ko gledalci podpirajo obe igralki, in to je še toliko več vredno."

Tudi pri obleki je imela prste vmes Marija Šarapova | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Marija je opozorila tudi na svojo črno obleko. Kot je dejala po zmagi, je z Riccardom Tiscijem sodelovala pri njenem ustvarjanju. "Z Riccardom sem se osebno sestala in to je bila izjemna izkušnja, saj sva sedela v moji jedilnici in se pogovarjala o čipkah. Zelo sem hvaležna za to sodelovanje z Nikejem," je še povedala nekdanja prva igralka sveta, ki se bo v naslednjem krogu udarila z Madžarko Timeo Babos.

Ne spreglejte