Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
7. 1. 2020,
12.07

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

2

Natisni članek

Novak Đoković Nick Kyrgios ATP

Torek, 7. 1. 2020, 12.07

4 leta, 3 mesece

Nick Kyrgios in provokacije

Tokrat je Đokovića in srbske navijače izzival s tribune #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

2

Nick Kyrgios | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Nick Kyrgios, avstralski teniški igralec, je znova "blestel" v svojem slogu, potem ko v Brisbanu – kjer poteka ATP Cup – s tribun posredno izzival Novaka Đokovića in srbske navijače. Se je Novak Đoković odzval na vse skupaj?

Avstralija požar
Sportal Požari za zdaj ne ogrožajo uvodnega grand slama v sezoni

Precej očitno je, da se Novak Đoković in Nick Kyrgios ne razumeta najbolje. Njun odnos se je verjetno od ponedeljka še nekoliko poslabšal, ko se je Avstralec pojavil na tribunah stadiona Patrick Rafter, ko je potekal dvoboj dvojic med Francijo in Srbijo. Na koncu je dvoboj dobila srbska reprezentanca in se uvrstila v četrtfinale.

Za Srbijo sta igrala Novak Đoković in Viktor Troicki, za Francoze pa Nicolas Mahut in Edouard Roger-Vasselin. Ta dvoboj je odločal zmagovalca tega dvoboja in se je zavlekel dolgo v noč. Kyrgios je kljub temu s svojimi prijatelji do konca vztrajal na tribuni.

Sodeč po zapisih ljudi na različnih družbenih omrežjih je bilo vse skupaj še mnogo bolj bizarno, saj je problematični Avstralec odkrito navijal za Francijo in se veselil vsake napake Novaka Đokovića.

Eden od navijačev je zapisal: "Ta 'moron' in njegovi prijatelji, oblečeni v črno, so se postavili na oči Novaku Đokoviću in ob vsaki napaki Srbov vstali in se je veselili. Kakšen idiot!" je zapisal.

"Zame ne bo nikoli največji"

To nikakor ni bila prva Avstralčeva provokacija na račun srbskega teniškega zvezdnika. Avstralec je v enem izmed pogovorov dejal, da ima občutek, da želi Đoković vsem ustrezati. "Želi biti kot Roger Federer. Ima veliko željo, da bi ga imeli ljudje radi, jaz pa tega preprosto ne morem prenesti. Gre za izjemnega igralca in je eden največjih, kar smo jih lahko videli. Predvidevam, da bo presegel Federerja, ampak govorimo o nekom, ki je zaradi vročine na OP Avstralije odpovedal dvoboj. Ne glede na to, na koliko turnirjih za grand slam bo zmagal, zame ne bo nikoli največji. Igrala sva dvakrat in obakrat sem ga premagal. Glede na to, koliko jaz treniram v primerjavi z njim, ni to nič," je lani o Đokoviću povedal trenutno 29. igralec sveta.

Đokovića je izzival tudi lani na turnirju v Atlanti. Eden od ameriških navijačev je imel na sebi majico Novaka Đokovića in Kyrgiosa prosil za podpis. Ta se je podpisal čez napis Novak ter tega večkrat prečrtal. "To si mislim o tebi in tvoji majici," je ob tem dejal Nick.

In kaj je po dvoboju povedal Novak Đoković, ki se do zdaj še ni zmenil za provokacije Avstralca?

 

Alex de Minaur
Sportal Avstralci prvi četrtfinalisti ATP pokala
Ne spreglejte