Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
13. 8. 2014,
14.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Cincinnati

Sreda, 13. 8. 2014, 14.27

8 let

To je daleč od pravega Novaka Đokovića

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi igralec sveta Novak Đoković v uvodnem dvoboju turnirja serije masters v Cincinnatiju ni bil najbolj prepričljiv, potem ko je Francoza Gillesa Simona premagal šele po dobrih dveh urah.

Če je kdo v prvem krogu Cincinnatija pričakoval še bolj motiviranega in dominantnega Novaka Đokovića, se je zmotil. Srbski zvezdnik se že na turnirju v Torontu ni znašel najbolje, potem ko ga je v osmini finala brez večjih težav izločil Jo-Wilfried Tsonga. Veliko sivih las pa mu je tokrat naredil tudi teniški igralec francoskih korenin Gilles Simon. Dvoboj se je končal po dveh nizih, Đoković pa je v dvoboju delal vse preveč neizsiljenih napak.

Nekateri so po zmagi v Wimbledonu, še preden se je začela ameriška turneja, Đokovića postavljali za prvega favorita za zmago na OP ZDA. Vmes se je zgodila poroka, pričakuje svojega prvega otroka, njegove igre pa so daleč pod njegovo ravnjo. Tega se zaveda tudi sam.

"Na koncu prvega in na začetku drugega niza nisem igral najbolje, vendar skušam iz vsakega dvoboja potegniti pozitivne stvari. Očitno je, da moja igra ni na takšni ravni, kot sem je sposoben. Trudil se bom še naprej, da napredujem v svoji igri. Vsak dan je nov izziv in dan za dnem se trudim izboljšati svojo igro. Upam, da bo kmalu bolje," je povedal na novinarski konferenci po dvoboju s Simonom.

Mu bo letos uspel nov mejnik v karieri?

Đoković v svoji bogati karieri še ni zmagal na turnirju v Cincinnatiju, je pa že štirikrat igral v finalu. Če bo zmagal v Cincinnatiju, bo Beograjčan prvi igralec, ki bo zmagal na vseh devetih turnirjih serije masters. Prvič je ta mejnik skušal doseči že lani, a je bil v četrtfinalu od njega boljši John Isner.

27-letni Nole, ki je letos zmagal na treh turnirjih serije masters, se bo v naslednjem krogu lahko pomeril s Tommyjem Robredom ali Samom Querreyjem.

Ne spreglejte