Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2019,
7.46

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Dalila Jakupović

Nedelja, 28. 7. 2019, 7.46

4 leta, 9 mesecev

Teniški globus, 27. julij

Jakupovićeva brez finala v Latviji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Dalila Jakupović | Dalila Jakupović je ostala brez nastopa v velikem finalu. | Foto Reuters

Dalila Jakupović je ostala brez nastopa v velikem finalu.

Foto: Reuters

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović se ni prebila v finale tekmovanja dvojic na turnirju WTA v latvijski Jurmali. V polfinalu je Slovenko in Romunko Irino premagala prvopostavjlena naveza, latvijsko-kazahstanski par Jelena Ostapenko-Galina Voskobojeva, s 7:6 (1), 6:2. V finalu bosta njuni tekmici Kanadčanka Sharon Fichman in Srbkinja Nina Stojanović.

Do polfinala na 250.000 evrov vrednem tekmovanju sta Slovenka in Romunka prišli po petkovi četrtfinalni zmagi proti poljsko-indijski navezi Katarzyna Kawa-Ankita Raina s 6:0 in 6:2.

Stebe in Ramos v finalu Gstaada

V finalu teniškega turnirja ATP v švicarskem Gstaadu z nagradnim skladom 586.140 evrov bosta igrala Španec Albert Ramos in nekoliko presenetljivo šele 455. z letvice ATP Nemec Cedrik-Marcel Stebe.

Nemec si je prvi finale ATP v karieri zagotovil po dvojnem sobotnem sporedu; najprej je moral dokončati prekinjeni četrtfinale proti Italijanu Thomasu Fabbianu s 6:4, 2:6, 6:4. Potem je v polfinalu ugnal še petega nosilca Portugalca Joaa Souso s 3:6, 6:1, 6:2.

Tekmec nemškega igralca bo 85. igralec sveta Ramos, ki je v polfinalu premagal sedmopostavljenega rojaka Pabla Andujarja s 7:6 (3), 6:4.

De Minaur in Fritz za naslov v Atlanti

Tretji nosilec Alex De Minaur se bo za zmago na teniškem turnirju ATP v Atlanti z nagradnim skladom 694.995 dolarjev pomeril z drugim nosilcem, 21-letnim Američanom Taylorjem Fritzem. Avstralec De Minaur je pri 20 letih postal najmlajši finalist Atlante v zgodovini in bo v finalu po januarski zmagi v Sydneyju lovil drugi naslov na turnirjih ATP.

Rubljev in Bazilašvili finalista Hamburga

V finalu 1,85 milijona evrov vrednega turnirja ATP v Hamburgu bosta igrala Rus Andrej Rubljev in Gruzijec Nikoloz Bazilašvili. Prvi je v polfinalu premagal Španca Pabla Carrena Busto s 4:6, 7:5, 6:1, četrti nosilec iz Gruzije pa drugopostavljenega domačega aduta Alexandra Zvereva s 6:4, 4:6, 7:6 (5).

Bazilašvili bo tako lahko v Hamburgu branil lansko zmago, skupno pa bo lovil tretji turnirski uspeh. Nemec pa je po skoraj triurnem dvoboju ostal brez želenega finala pred domačimi navijači, podobno se mu je v Hamburgu zgodilo že leta 2014.

Latvijsko-poljski finale v Jurmali

Latvijka Anastasija Sevastova in Poljakinja Katarzyna Kawa sta finalistki teniškega turnirja WTA v Jurmali z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. Prvopostavljena domačinka je v polfinalu s 6:4 in 6:2 izločila šestopostavljeno Rusinjo Anastazijo Potapovo, Kawa pa je bila s 6:2 in 6:3 boljša od Američanke Bernarde Pera.

V finalu Palerma Bertensova in Teichmannova

V finalu 250.000 evrov vrednega teniškega turnirja WTA v Palermu se bosta pomerili prva nosilka Nizozemka Kiki Bertens in osma Švicarka Jil Teichmann. Nizozemka je v polfinalu s 6:1, 7:5 premagala Španko Paulo Badosa, Švicarka pa Rusinjo Ljudmilo Samsonovo s 6:3, 6:1.

ATP:

WTA:

Preberite še:

Dalila Jakupović
Sportal Dalilo Jakupović ustavila prva nosilka, konec tudi za Zidanškovo
Bernard Tomic
Sportal Tomic s predajo končal nastope v Atlanti
Ne spreglejte