Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2024,
18.15

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

teniški globus

Sobota, 25. 5. 2024, 18.15

3 tedne, 1 dan

Teniški globus, 25. maj

Ruud zmagovalec Ženeve, Đoković izgubil že v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Casper Ruud | Casper Ruud je zmagovalec turnirja v Ženevi. | Foto Reuters

Casper Ruud je zmagovalec turnirja v Ženevi.

Foto: Reuters

Norveški teniški igralec Casper Ruud je zmagovalec turnirja ATP 250 v Ženevi. Na igrišče je moral dvakrat. Najprej je v polfinalu v treh nizih premagal Italijana Flavia Cobollija, nato pa je bil v finalu boljši še od Čeha Tomaša Machača s 7:5 in 6:3. 22-letna Američanka Peyton Stearns je v Rabatu osvojila prvi turnir v karieri, v Strasbourgu pa je slavila njena rojakinja Madison Keys. Francoz Giovanni Mpetshi Perricard je osvojil prvi turnir ATP v karieri. Do naslova v Lyonu je prišel s povabilom organizatorjev.

Novak Đoković
Sportal Đoković izločil Nizozemca in se prebil v polfinale

Casper Ruud, sicer sedmi igralec sveta, se na švicarskem pesku počuti kot doma. V Ženevi je zmagal tretjič po 2021 in 2022. Dvanajsti naslov v karieri in drugi letos po Barceloni je za Ruuda, ki je letos dobil največ dvobojev na turneji med vsemi igralci, lepa spodbuda pred odprtim prvenstvom Francije, kjer je lani igral v finalu.

Tomaš Machač je prvič v karieri igral v finalu ATP. Turnir v Ženevi mu bo hkrati ostal v spominu po največjem skalpu v karieri; v polfinalu je izločil prvega igralca sveta in 24-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam Novaka Đokovića.

Peyton Stearns v Rabatu osvojila prvi turnir v karieri

Američanka Peyton Stearns je osvojila turnir WTA 250 v Rabatu. V finalu je bila prepričljivo boljša od Egipčanke Majar Šerif s 6:2 in 6:1.

22-letna Američanka Peyton Stearns je v Rabatu osvojila prvi turnir v karieri. | Foto: Guliverimage 22-letna Američanka Peyton Stearns je v Rabatu osvojila prvi turnir v karieri. Foto: Guliverimage

Za 22-letno Američanko, ki je bila pred turnirjem na 81. mestu svetovne lestvice, je to prvi naslov WTA.

Šest let starejša Šerif po tretjem finalu v karieri ostaja pri enem naslovu, ki ga je osvojila oktobra 2022 v Parmi.

Ameriški finale v Strasbourgu prepričljivo dobila Madison Keys

Zmagovalka teniškega turnirja WTA 500 v Strasbourgu je Američanka Madison Keys. V finalu je bila boljša od rojakinje Danielle Collins s 6:1 in 6:2.

Za Keys, ki je slavila po 72 minutah igre, je to osmi naslov v karieri in prvi na pesku (2019 je dobila turnir v Charlestonu na zelenem pesku). Hkrati je to njena enajsta zmaga na pesku v tej sezoni, ki jo je zaradi težav z ramenom začele šele marca v Indian Wellsu. V Madridu je igrala v polfinalu, v Rimu se je prebila do četrtfinala, edina igralka, ki jo je premagala letos na pesku, pa je številka ena na svetu Iga Swiatek.

Za Collins je bil to šele tretji poraz na zadnjih 25 dvobojih. Oba prejšnja je doživela proti drugi igralki na svetu Arini Sabalenki. Navkljub porazu se bo Collins na novi razpredelnici WTA vrnila v prvo deseterico.

S povabilom organizatorjev do prvega naslova v karieri

Francoz Giovanni Mpetshi Perricard je osvojil prvi turnir ATP v karieri. Do naslova v Lyonu je prišel s povabilom organizatorjev. V finalu je bil boljši od šestega nosilca, Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja, 6:4, 1:6 in 7:6.

​​​​​​​Giovanni Mpetshi Perricard je osvojil prvi turnir ATP v karieri. Do naslova v Lyonu je prišel s povabilom organizatorjev.  | Foto: Reuters ​​​​​​​Giovanni Mpetshi Perricard je osvojil prvi turnir ATP v karieri. Do naslova v Lyonu je prišel s povabilom organizatorjev. Foto: Reuters ​​​​​​​

Dvajsetletni Perricard (203 cm) je bil pred turnirjem šele na 117. mestu lestvici ATP, zmaga v prvem finalu v karieri pa mu bo prinesla napredovanje za približno 50 mest in najvišjo uvrstitev v karieri.

Perricard, ki je rojen prav v Lyonu, je v tretjem nizu rešil eno zaključno žogo in do zmage prišel po dveh urah in 31 minutah igre.

Štiri leta starejši Tomas Martin Etcheverry (29.) tudi po tretjem finalu ostaja brez naslova. Lani je izgubil na peščenih turnirjih v Houstonu in Santiagu.

Ženeva, ATP (579.320 evrov)

Finale:
Casper Ruud (Nor/2) - Tomas Machač (Češ) 7:5, 6:3.

Polfinale:
Tomas Machač (Češ) - Novak Đoković (Srb/1) 6:4, 0:6, 6:1;
Casper Ruud (Nor/2) - Flavio Cobolli (Ita) 1:6, 6:1, 7:6 (4).

Rabat, WTA 250(245.744 evrov)

Finale:
Peyton Stearns (ZDA) - Majar Šerif (Egi) 6:2, 6:1.

Strasbourg, WTA 500 (802.237 evrov)

Finale:
Madison Keys (ZDA/4) - Danielle Collins (ZDA/3) 6:1, 6:2.

Lyon, ATP 250 (579.320 evrov):

Finale:
Giovanni Mpetshi Perricard (Fra) - Tomas Martin Etcheverry (Arg/6) 6:4, 1:6, 7:6 (7).

Preberite še:

Tamara Zidanšek
Sportal Tri Slovenke uspešne na pariškem pesku, Hercogova priznala premoč rojakinji
Ne spreglejte