Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2019,
19.17

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

teniški globus

Nedelja, 16. 6. 2019, 19.17

4 leta, 10 mesecev

Teniški globus, 16. junij

Bedene in Juvanova uspešna v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Aljaž Bedene | Aljaž Bedene si je zagotovil nastop na glavnem turnirju v Londonu. | Foto Gulliver/Getty Images

Aljaž Bedene si je zagotovil nastop na glavnem turnirju v Londonu.

Foto: Gulliver/Getty Images

Aljaž Bedene se je z dvema zmagama uvrstil v glavni del zadnjega pripravljalnega turnirja pred Wimbledonom, Kaja Juvan pa je na Mallorci uspešno preskočila prvo oviro v kvalifikacijah.

Oba turnirja potekata na travi, razlika pa je predvsem v nagradnem skladu, saj se fantje v Londonu oziroma Queensu potegujejo za dobra dva milijona evrov nagradnega sklada, dekleta na Balearih pa za 250 tisoč dolarjev.

Aljaž Bedene je v uvodnem krogu kvalifikacij premagal Estonca Jurgena Zoppa s 6:2 in 7:6, v drugem pa Španca Roberta Carballesa Baena s 7:6 (5), 3:6 in 6:1.

Kaja Juvan je bila v prvem krogu boljša od Belgijke Greete Minnen s 6:1, 7:5, v drugem pa jo čaka 29-letna Nemka Sibine Lisicki, trenutno 291. na lestvici WTA, leta 2012 pa že 12. igralka sveta. Tedaj je bila Nemka tudi nekaj let lastnica najhitrejšega servisa na 'touru' - 210,8 km/h.

Kaja Juvan se bori na Mallorci. | Foto: Vid Ponikvar Kaja Juvan se bori na Mallorci. Foto: Vid Ponikvar

V kvalifikacijah turnirja WTA v Birminghamu z nagradnim skladom milijon dolarjev je nastopila Dalila Jakupovič. V prvem krogu se je pomerila z 20-letno Rusinjo Ano Kalinskajo in izgubila 6:7 in 1:6.

Finalist Portoroža zmagovalec Stuttgarta

Triindvajsetletni Italijan Matteo Berrettini je zmagovalec 754.540 evrov vrednega teniškega turnirja v Stuttgartu. V finalu je premagal 18-letnega Kanadčana Felixa Auger-Aliassima s 6:4 in 13:11 v podaljšani igri drugega niza.

Berrettini, ki je 2017 igral v finalu challengerja Zavarovalnica Sava v Portorožu in izgubil proti Ukrajincu Sergeju Stahovskemu, je za zmago prejel 117.000 evrov, na novi lestvici ATP pa bo še izboljšal svojo rekordno uvrstitev - 30. mesto, ki jo je dosegel prejšnji teden.

Carolina Garcia po hudem boju zmagovalka Nottinghama

Prva nosilka teniškega turnirja v Nottinghamu Francozinja Caroline Garcia je morala v nedeljo dvakrat na teren, na koncu dneva pa se je vselila prvega naslova letos in sedmega v karieri. Turnir v Nottinghamu, ki naj bi igralkam služil kot priprava na Wimbledon je bil zaradi slabega vremena praktično turnir v dvorani. Večino dvobojev je bila namreč odigrana na trdi podlagi v dvorani in ne na travi.

Izjema je bil le zadnji dan, ko je Carolina Garcia že dopoldan na osrednjem igrišču dokončala polfinalni dvoboj proti Američanki Jennifer Brady, nato pa popoldan odigrala še finale. Drugo nosilko in branilko naslova, Hrvatico Donno Vekić, je premagal po dveh urah in pol igre z 2:6, 7:6 in 7:6.

Alison Riske presenetila prvo nosilko

Američanka Alison Riske je v finalu teniškega turnirja v Hertogenboschu na Nizozemskem presenetila četrto igralko sveta in domačinko Kiki Bertans ter osvojila drugi naslov WTA v karieri. Osemindvajsetletnica, pred turnirjem 61. igralka na svetu, je prvo nosilko premagala z 0:6, 7:6 in 7:5. Američanka, ki je edini naslov na turnirjih WTA osvojila 2014 na Kitajskem, je slavila tudi prejšnji teden na turnirju ITF v Londonu. Hkrati je bil to njen drugi finale WTA letos po Shenzhenu, kjer je izgubila proti Belorusinji Arina Sabalenka.

Alison Riske | Foto: Reuters Foto: Reuters

Hertogenbosch dobil Francoz Mannarino

Zmagovalec turnirja ATP v Hertogenboschu pa je Francoz Adrian Mannarino, ki je v finalu premagal Avstralca Jordana Thompsona s 7:6 in 6:3. Pri dekletih je slavila Američanka Alison Riske. Mannarino je pri 30. letih osvojil prvi naslov ATP. Pred tem je šestkrat igral v finalih, najboljše rezultate pa je dosegel prav na travnati površini. Dvakrat je bil v finalu Antalye, trikrat pa se je prebil v drugi teden Wimbledona. Za pet let mlajšega Thompsona je bil to prvi finale v karieri.

Oba sta morala danes dvakrat na teren, saj je sobotni spored odplaknil dež. Mannarino je v polfinalu premagal Hrvata Borno Ćorića, Thompson pa je bil boljši od Francoza Richarda Gasqueta.

ATP:

WTA:

Preberite še:

Aljaž Bedene
Sportal Bedene uspešno prestal oviro
Boris Becker in Novak Đoković
Sportal Nekdanji trener Novaka Đokovića je zaskrbljen
Ne spreglejte