Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
21. 6. 2015,
8.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Viktor Troicki Andy Murray poškodba

Nedelja, 21. 6. 2015, 8.56

7 let, 12 mesecev

Srb se je zvijal od bolečin, mu bo premor pomagal? (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto se je v polfinalu turnirja med Andyjem Murrayjem in Viktorjem Troickim v Quenn's Clubu odvijala drama, ki jo je nato prekinila nevihta. Igralca bosta dvoboj nadaljevala v nedeljo.

Najboljši britanski igralec Andy Murray v Londonu lovi že svojo četrto zmago. Tokrat mu v polfinalu nasproti stoji razpoloženi Viktor Troicki. Dvoboj je v soboto trajal le šest iger, saj se je nepričakovano zapletlo. Srbskemu teniškemu igralcu je v sedmi igri spodrsnilo, nerodno je padel na levo roko. Troicki se je zvijal od bolečin, tako da je glavni sodnik prekinil dvoboj in poklical zdravniško pomoč. Po nekaj minutah se je 25. igralcu sveta le uspelo vrniti na igrišče, v tistem trenutku pa je verjetno na njegovo srečo začelo deževati. Dvoboj je bil prekinjen in se bo nadaljeval v nedeljo ob 12.00. Igralca sta se do zdaj pomerila šestkrat, vsakič pa je bil boljši Škot.

Zmagovalec tega polfinala bo moral v nedeljo igrati dva dvoboja, saj ga v popoldanskih urah čaka finale, kjer se bo pomeril z Južnoafričanom Kevinom Andersonom.

Zgodbe o svoji kazni ni želel pogrevati

Devetindvajsetletnega teniškega igralca je pred časom Mednarodna teniška zveza (ITF) za eno leto suspendirala, potem ko na turnirju v Monaku zaradi slabega počutja ni prišel na krvni test. Troicki je trdil in še vedno trdi, da je bil kaznovan po krivci in da ni storil nič narobe. Takrat je bil do njega kritičen Andy Murray, ki je menil , da je Viktor ravnal neprofesionalno in da morajo pravila veljati za vse. Beograjčan pred dvobojem ni želel preveč razpredati o tej temi. "V preteklosti sem že veliko govoril o tej kazni in želim znova odpirati te teme. Mislim, da Murray ni dobro poznal mojega primera, ko je dal to izjavo. Poznam ga že od mladih nog in me njegova izjava ni prizadela. Imel sem veliko podporo preostalih igralcev in to mi je veliko pomenilo. On je pač tako razmišljal in sem brez težav sprejel njegovo kritiko," je pred polfinalom povedal drugi najboljši srbski igralec.

Ne spreglejte