Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2019,
9.09

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

teniški globus Indian Wells

Sobota, 9. 3. 2019, 9.09

5 let, 1 mesec

Teniški globus, 9. marec

Serena Williams dobila dvoboj dveh mamic, Đoković uspešen v dvojicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Serena Williams | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Na prestižnem turnirju v Indian Wellsu so med ženskami potekali dvoboji drugega kroga. Tam sta se srečali Serena Williams in Viktorija Azarenka, nekdanji prvi igralki sveta. Na koncu je po dveh nizih slavila Američanka.

Dvoboj med dvema mamicama se je končal z izidom 7:5 in 6:3 ter trajal nekaj minut več kot dve uri. To je bil za igralki že 22. medsebojni obračun, trenutni izid pa je 18:4 za Sereno Williams. Mnogi so veliko pričakovali od tega dvoboja.

"Ne moreš uživati v takšnem dvoboju, ker potem nisi osredotočen. Ostati moraš v tistem trenutku, ne smeš pustiti, da ti misli uidejo, ker ne smeš gledati v prihodnost," je zadovoljna po dvoboju razlagala 37-letna teniška igralka.

Zmagovalki 23 turnirjev za grand slam je v dvoboju uspelo doseči 32 "winnerjev", medtem ko jih je Azarenka dosegla 25. Belorusinja je naredila 24 neizsiljenih napak, Williamsova pa kar 45, vendar je izkoristila svoje priložnosti v dvoboju in zasluženo slavila.

"Serena me je prisilila, da sem igrala svoj najboljši tenis. Zaslužila si je to zmago, v najpomembnejših trenutkih je igrala bolje," je po dvoboju dejala Azarenka.

Stan Wawrinka | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Dobra predstava Stana Wawrinke

Tudi med moškimi so potekali dvoboji prvega kroga. Na igrišče je stopil Stan Warinka, nekdanji finalist tega turnirja. Švicar je v uvodnem krogu premagal Daniela Evansa. Dvoboj se je končal po treh nizih 6:7 (4), 6:3, 6:3. Gledalci so bili navdušeni nad tem, kako se je Stanu uspelo vrniti po zaostanku v prvem nizu. V tretjem nizu je Evans imel pri izidu 2:2 prednost 0:40, a se je Švicarju uspelo vrniti in dobiti igro na svoj servis. Odločilna je bila potem deveta igra, ko je Wawrinki uspel "break" in je odločilni niz dobil s 6:3.

"Rad imam ta turnir. Mislim, da mi tukajšnji pogoji ustrezajo. Podlaga je trda in počasna, tako da lahko zares igram svojo igro," je po tekmi dejal Wawrinka.

Đoković uspešen v dvojicah

Na igrišče je že stopil tudi Novak Đoković, ki je igral v dvojicah v paru z Italijanom Fabijem Fogninijem. Srbsko- italijanska naveza je bila v prvem krogu boljša od Kanadčana Miloša Raonica in Francoza Jeremyja Chardyja (7:6 (5), 6:1).

Ne spreglejte