Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 9. 2013,
12.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Serena Williams Viktorija Azarenka

Nedelja, 8. 9. 2013, 12.44

8 let

Serena Williams: "Privilegij je, da sem se izenačila z Rogerjem"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Američanka Serena Williams je na odprtem prvenstvu ZDA ubranila naslov. V finalu je še drugič zapored po treh nizih odpravila Belorusinjo Viktorijo Azarenko. To je že njen peti naslov na US Opnu.

Zadnji letošnji turnir za nagrado grand slam je v konkurenci nežnejšega spola osvojila 31-letna Serena Williams. Prva igralka sveta je ponovila lanskoletno vajo in v sklepnem dejanju US Opna po treh nizih na prepolnem štadionu Arthur Ashe strla odpor beloruske izzivalke Viktorije Azarenke. "Nudila sem silovit odpor, borila sem se z vsem srcem in pokazala vse, kar zmorem. Zato bi rada Sereni čestitala. To je še posebej boleč poraz, ker sem se borila do zadnjih atomov moči, a je bila Serena enostavno premočna," je povedala beloruska igralka, ki je doslej osvojila dve lovoriki na turnirjih za veliki slam, oba naslova je dobila na OP Avstralije.

Mlajša izmed sester Williams je postavila piko na i izjemni sezoni. Osvojila je že deveti turnir v koledarskem letu, po pariškem spektaklu pa v žep pospravila še drugi grand slam. Edini niz, ki ga je izgubila na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA, je bil tisti v finalu, ko je bila v podaljšani igri drugega niza bolj zbrana Belorusinja (zaostajala je že z 1:4 v igrah) in izsilila tretji, odločilni niz. V njem pa je branilka naslova odpihnila drugo nosilko in ji preprečila, da bi se po Melbournu v tem letu še drugič vpisala na seznam zmagovalk največjih turnirjev. Serena se je maščevala Viktoriji za poraza v Dohi in Cincinnatiju, Belorusinja pa je vpisala šele drugi poraz v tem letu na igrišču s trdo podlago. "Nudila sem silovit odpor, borila sem se z vsem srcem in pokazala vse, kar zmorem. Zato bi rada Sereni čestitala. To je še posebej boleč poraz, ker sem se borila do zadnjih atomov moči, a je bila Serena enostavno premočna," je povedala beloruska igralka, ki je doslej osvojila dve lovoriki na turnirjih za veliki slam, oba naslova je dobila na OP Avstralije.

Williamsova se je po številu osvojenih naslovov na turnirjih velike četverice izenačila z velikim Rogerjem Federerjem: "Poseben privilegij je, da sem se izenačila z Rogerjem. V vseh teh letih si je ustvaril ime velikega šampiona, je neverjeten igralec, zato sem res zelo vesela, da sem na isti ravni z njim." Američanka, ki bo konec meseca dopolnila 32 let ima še vedno veliko izzivov v tenisu: "Počutim se odlično, še nikoli bolje. Zelo sem močna in v vrhunski formi, znova sem dokazala, da lahko odigram tako naporen turnir, tako v konkurenci posameznic in dvojic, z zelo natrpanim sporedom. Ne vem, kdaj sem se nazadnje tako dobro počutila. Ne vem, kaj me še čaka v življenju in ali bom še kdaj osvojila kateri glam slam, navdušujejo me pa številne možnosti, ki se odpirajo," je razmišljala Američanka.

Američanka je v 16. medsebojnem obračunu z Azarenko dočakala 13. zmago, na večni lestvici tistih, ki so osvojile največ grand slamov, pa se je nevarno približala Martini Navratilovi in Chris Evert. Rojakinji sta jih osvojili 18, Serena ima po novem v domači zbirki le enega manj.

Williamsova je samo v letošnjem letu s turnirskimi nagradami osvojila devet milijonov dolarjev, skupno pa je že s turnirskimi zmagami zaslužila več kot 50 milijonov ameriških dolarjev. "Seveda gre za zelo lepe številke, vendar pa gre polovica od tega zneska 'Stricu Samu' (ameriški davkariji, op. STA). Imam ga zelo rada, vedno mu namenim polovico zaslužka," se je pošalila Williamsova.

Ne spreglejte