Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
20. 7. 2021,
11.32

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

Novak Đoković Tokio 2020

Torek, 20. 7. 2021, 11.32

2 leti, 9 mesecev

Đoković bo v Tokiu odkrito napadel zlato medaljo

Pretehtala je ljubezen do domovine

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, je za srbske medije razkril, da ni skrivnost, da bo na olimpijskih igrah v Tokiu napadel zlato medaljo. Goran Ivanišević, njegov trener, opozarja, da na olimpijskih tekmovanjih na zmagajo vedno najboljši igralci.

V Riu je doživel enega najtežjih porazov v karieri. | Foto: Guliverimage/Getty Images V Riu je doživel enega najtežjih porazov v karieri. Foto: Guliverimage/Getty Images Ljubezen do domovine je bila odločilna pri tem, da se je Đoković odločil zaigrati na olimpijskih igrah v Tokiu. V tenisu je namreč veliko vrhunskih igralcev, ki so se odpovedali olimpijskemu nastopu. Med njimi sta tudi Rafael Nadal in Roger Federer.

"Občutek, ko zastopaš svojo državo, je nekaj nenadomestljivega. In tudi olimpijske igre so nekaj posebnega," je uvodoma povedal trenutno najboljši igralec sveta, ki na podlagi izjemnih rezultatov v Tokio odhaja poln optimizma. Spomnimo, pred štirimi leti v Riu je Đoković presenetljivo izgubil v prvem krogu in v solzah zapustil igrišče.

Novak Đoković
Sportal Đoković v solzah: To je eden mojih najtežjih porazov #video

Đoković ne skriva, da bo napadel olimpijsko zlato

"V Tokiu upam na najboljše, grem na zlato. Moj cilj je dobiti medaljo. Grem na zlato, to ni nobena skrivnost. Šele potem bom razmišljal o New Yorku," je bil za agencijo Mina odkrit srbski zvezdnik. Ta ima namreč vse možnosti, da letos osvoji zlati slam (vse štiri turnirje za grand slam in zlato olimpijsko medaljo, op. p.). To do zdaj ni uspelo še nobenemu moškemu, v ženski konkurenci pa je leta 1988 to dosegla legendarna Nemka Steffi Graf.

"Vse težje je predvideti. Ko igrate za svojo državo, je vzdušje povsem drugačno." | Foto: Twitter - Voranc "Vse težje je predvideti. Ko igrate za svojo državo, je vzdušje povsem drugačno." Foto: Twitter - Voranc

Goran Ivanišević opozarja

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, je v svojih napovedih veliko bolj previden. Njegov varovanec bo na olimpijskih igrah prvi favorit za medaljo, a ravno to skrbi legendarnega Hrvata. "Zmagovalci olimpijskih iger niso vedno najboljši igralci. Včasih so zmagovalci nepričakovani. Vse težje je predvideti. Vzdušje, ko igrate za svojo državo, je povsem drugačno. Ljudje seveda pričakujejo, da bo zmagal favorit, ampak ni vedno tako," je dejal Ivanišević, ki se je ob tem spomnil tudi na Rogerja Federerja.

"Federerju še vedno manjka olimpijsko zlato. Osvojil je že vse, kar se da osvojiti. Če mu bo to nekega dne uspelo, bo šel lahko mirno v športni pokoj," je še povedal Splitčan, ki ima z olimpijskih iger v Barceloni dve bronasti odličji.

Ne spreglejte