Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
20. 2. 2019,
15.08

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

1

Natisni članek

Naomi Osaka

Sreda, 20. 2. 2019, 15.08

5 let, 1 mesec

Še pred kratkim je živela svoje sanje, danes pa ... #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

1

Naomi Osaka | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Pred kratkim je v teniškem svetu odjeknila novica, da se je Naomi Osaka, trenutno najbolj vroča teniška igralka, razšla s svojim trenerjem Sascho Bajinom. Mlada Japonka je v torek na turnirju v Dubaju presenetljivo izgubila v uvodnem dvoboju, pozneje na novinarski konferenci pa se je zlomila.

Naomi Osaka
Sportal Športna zvezdnica, ki se ne znajde v soju žarometov #video

Še pred kratkim je Naomi Osaka živela svoje sanje, potem ko je zmagala na OP Avstralije in tako dobila še drugi zaporedni turnir za grand slam. Še enkrat pa se je pokazalo, kako kruto je lahko življenje športnega zvezdnika.

Naomi Osaka se je pred kratkim razšla s Sachom Bajinom. | Foto: Gulliver/Getty Images Naomi Osaka se je pred kratkim razšla s Sachom Bajinom. Foto: Gulliver/Getty Images

Tega jim ne bi nikoli naredila

Naomi Osaka ni pričakovala tako močnega odziva okolice, potem ko se je razšla z nemškim trenerjem Sascho Bajinom. Številni so trdili, da se je za to potezo odločila zaradi denarja, nad tem pa je bila Japonka najbolj negativno presenečena.

"To je ena najbolj groznih stvari, kar sem jih slišala. S celotno ekipo potujem po svetu. Vidim jih pogosteje kot družino in jim tega ne bi nikoli naredila. Moj razlog je bil, da svojega uspeha ne postavljam pred svojo srečo. To je bil glavni razlog in tega ne bom žrtvovala samo zato, da bi obdržala člana ekipe," je pred kratkim za WTA povedala trenutno prva igralka sveta.

Naomi Osaka | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Na novinarski konferenci se je zlomila

Seveda je danes Naomi, ki ni vajena živeti v soju žarometov, s svojimi teniškimi predstavami in odločitvami še veliko bolj na udaru kritik. To se ji, kot kaže, pozna tudi na igrišču. Osaka je v torek v Dubaju, ko je prvič igrala brez svojega trenerja, proti Francozinji Kristini Mladenovic izgubila po dveh nizih (6:3, 6:3), kar je bilo za ljubitelje tenisa veliko presenečenje. Po porazu se je na novinarski konferenci Naomi zlomila in začela jokati. Dejstvo je, da gre šele 21-letna igralka skozi zelo težko obdobje.

"Ta dvoboj je rezultat tega. Prepričana sem, da boste čez čas nehali govoriti o tem. Domnevam, da je zdaj to največja teniška novica. Malo je težko, ker se mi zdi, da ljudje strmijo vame, in to ne na lep način."

"Na neki način ne razumem prav dobro, v kakšnem položaju sem, ker lani nisem bila niti blizu temu mestu na lestvici, kjer sem danes. Ljudje me niso niti opazili, in to je nekaj, kar mi je všeč. Ne vem, zakaj jočem. Ne vem, zakaj se to dogaja, in res ne maram te pozornosti. Je kar težko."

Sportal Najboljša teniška igralka je presenetila s svojo odločitvijo

Nekateri ji želijo, da bi se poškodovala

Osaka je le nekaj ur po porazu na svojem profilu na Instagramu objavila novico, za tem pa ji je nekdo poslal prav nič simpatično sporočilo in ji zaželel, da bi se hudo poškodovala. Več kot jasno je, da trenutno najboljša teniška igralka na svetu ne preživlja lepih časov. Seveda ni prva igralka, ki na družbenih omrežjih doživlja takšne napade.

Naomi Osaka | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb

Ne spreglejte