Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
26. 6. 2019,
17.56

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

Natisni članek

Petra Kvitova

Sreda, 26. 6. 2019, 17.56

4 leta, 10 mesecev

Še danes ima strahove, zato tudi ostaja samska

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84
Petra Kvitova | Foto Facebook

Foto: Facebook

Leta 2016 je teniški svet pretresla novica, ko je Petro Kvitovo, dvakratno zmagovalko Wimbledona, doma napadel vlomilec in ji hudo poškodoval roko. Čehinja zaradi tega še danes čuti psihološke posledice in se še vedno bori s strahovi.

Letos je na OP Avstralije po svojih uspehih jokala. | Foto: Gulliver/Getty Images Letos je na OP Avstralije po svojih uspehih jokala. Foto: Gulliver/Getty Images "Spremenila sem se"

Številni so bili prepričani, da se češka teniška igralka ne bo nikoli več vrnila na teniška igrišča. Skeptični so bili celo zdravniki, a ji je uspelo. V letošnjem letu je že osvojila turnir, kar nekajkrat pa se je prebila v finale, med drugim tudi na OP Avstralije, kjer jo je na koncu premagala Naomi Osaka. Čeprav je na zunaj videti, da je po grozovitem napadu premagala vse ovire, pa ni tako.

"Spremenila sem se, to je zagotovo. V dobrem in slabem smislu. Ko ste toliko let na turneji, se včasih počutite nemotivirane in brez volje," je uvodoma povedala Kvitova, ki je priznala, da se je spremenila tudi kot oseba.

Petra Kvitova
Sportal Napadalec češke teniške igralke za več let v zapor

Petra Kvitova | Foto: Reuters Foto: Reuters

Včasih ima občutek, da jo nekdo zasleduje

"Ne zaupam več ljudem, še posebej ne moškim. Verjetno sem še danes samska. Zaupam samo ljudem, ki jih dolgo poznam, ne zaupam ljudem, ki jih poznam kratek čas. Ne morem iti sama v taksi. Ko sem v mestu na cesti, skoraj tečem. Včasih imam občutek, da me nekdo zasleduje, in je zelo težko."

Ne obremenjuje se z majhnimi stvarmi

Devetindvajsetletna Kvitova je priznala, da je bila nekoč veliko bolj pod stresom, danes na nekatere stvari gleda drugače. "Bo Petra Kvitova je po napadu utrpela hude poškodbe. | Foto: Twitter - Voranc Petra Kvitova je po napadu utrpela hude poškodbe. Foto: Twitter - Voranc lj znam ceniti majhne stvari. Kot je na primer lepo vreme, znam bolj ceniti čas, ko sem s svojo družino in prijatelji. Če je velika težava, me skrbi, če je majhna in nepomembna stvar, se ne obremenjujem več," je za Guardian povedala Čehinja, ki je v svoji karieri dobila dva turnirja v Wimbledonu (v letih 2011, 2014).

Ne spreglejte