Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
21. 1. 2019,
10.37

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

1

Natisni članek

Roger Federer OP Avstralije teniški globus

Ponedeljek, 21. 1. 2019, 10.37

5 let, 3 mesece

OP Avstralije

Roger Federer sporočil pomembno novico

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

1

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer se je v nedeljo v osmini finala presenetljivo poslovil od OP Avstralije. Švicar je po porazu sporočil, da se po letu 2016 vrača na pesek, kar pomeni, da ga bomo lahko znova gledali na največjem turnirju na pesku - Odprtem prvenstvu Francije.

Stefanos Cicipas Roger Federer
Sportal Senzacija v Melbournu, mladi Grk izločil Federerja

Po dolgem času ga bomo lahko spet spremljali tudi na pesku. | Foto: Gulliver/Getty Images Po dolgem času ga bomo lahko spet spremljali tudi na pesku. Foto: Gulliver/Getty Images Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam na pesku ni igral že vse od leta 2016, ko je igral na turnirju v Rimu. V Parizu je nazadnje igral leta 2015, ko ga je premagal njegov rojak in dobri prijatelj Stan Wawrinka. In kaj je razlog, da se vrača na rdeči pesek?

"Trenutno sem v fazi, ko želim uživati. Mislim, da imam željo in čutim, da ne potrebujem tako dolgega odmora," je povedal 37-letni teniški igralec. Leta 2017 je eden najboljših teniških igralcev povedal, da ni več star 24 let in da se bo raje osredotočil na sezono na travi. To se mu je tudi obrestovalo, potem ko je tistega leta zmagal na sveti travi.

Roger Federer je na pariškem pesku do zdaj zmagal le enkrat. In sicer leta 2009, ko je v finalu premagal Robina Soderlinga. Novica, da bo spet igral v Parizu, pa je razveselila tudi francoske organizatorje.

"Ljudje mislijo, da Federer ne more kmalu "Poraz na OP Avstralije je zame nekaj povsem normalnega. Zavedal sem se, da se to lahko zgodi in nisem podcenjeval svojega nasprotnika." | Foto: Gulliver/Getty Images "Poraz na OP Avstralije je zame nekaj povsem normalnega. Zavedal sem se, da se to lahko zgodi in nisem podcenjeval svojega nasprotnika." Foto: Gulliver/Getty Images izgubiti"

V nedeljo smo lahko na teniških igriščih videli prvo veliko presenečenje, ko je šele 20-letni Grk Stefanos Cicipas na presenečenje mnogih premagal Rogerja Federerja. A Švicar ni iskal nobenih izgovorov za svoj poraz. Ta se čudi, ko si ljudje mislijo, da se ne more kmalu posloviti od turnirja.

"Fizično sem bil v dobri formi in bil sem pripravljen iti daleč. Ljudje mislijo, da Federer ne more kmalu izgubiti. To je normalno in nima nobene zveze s poškodbami. Premagal me je zelo dober igralec. Mislim, da je bila moja raven igre visoka. Poraz na OP Avstralije je zame nekaj povsem normalnega. Zavedal sem se, da se to lahko zgodi in nisem podcenjeval svojega nasprotnika," je po porazu na novinarski konferenci povedal Federer.

Ne spreglejte