Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 12. 2014,
11.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 11. 12. 2014, 11.02

8 let, 5 mesecev

Roger Federer: Nikoli ni dovolj lovorik s turnirja v Wimbledonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Če bi Roger Federer lahko izbral turnir, na katerem si želi zmagati v prihodnji sezoni, bi bil to nedvomno turnir v Wimbledonu.

Federer je na sveti travi zmagal že sedemkrat v svoji karieri. To je do zdaj uspelo le še Američanu Petu Samparasu in Britancu Williamu Renshawu. Na tiskovni konferenci v New Delhiju, kjer je igral na mednarodni teniški ligi, so 33-letnega Federerja vprašali, na katerem turnirju bi si želel zmagati v sezoni 2015. Odgovor Švicarja je bil na dlani.

"Verjetno bi bil to Wimbledon. Nikoli ni dovolj lovorik s turnirja v Wimbledonu. Tam se je zame vse skupaj začelo, potem ko sem spremljal dvoboje med Stefanom Edbergom in Borisom Beckerjem. Njuni dvoboji so me navduševali in zaradi tega sem vztrajal v tenisu," je povedal Roger, ki v mednarodni teniški ligi igra za ekipo Indian Aces.

Se bo tudi prihodnje leto odzval povabilu ekshibicijskega turnirja? Njegov odgovor je bil nekoliko previden, saj pravi, da je dvanajst mesecev dolga doba in bo glede na svoja zrela športna leta videl, koliko mu bo še služilo zdravje. Prav tako se bo pred tem pogovoril s svojo trenersko ekipo. Federer bo imel tudi v prihodnji sezoni zelo natrpan urnik, prvič pa bo zaigral na turnirju v Brisbanu.

Ne spreglejte