Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2015,
23.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Roger Federer Andy Murray Rafael Nadal Novak Đoković Serena Williams tenis

Četrtek, 20. 8. 2015, 23.07

8 let, 5 mesecev

Roger Federer kot v najboljših časih, Srebotnikova obstala v četrtfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na turnirju v Cincinnatiju so igrali dvoboje osmine finala. Od najboljših je imel še najmanj dela Roger Federer, v četrtfinalu tudi Đoković in Murray. Serena Williams oddala le dve igri.

Roger Federer se je v osmini finala pomeril z Južnoafričanom Kevinom Andersonom. Čeprav so mnogi pričakovali, da bo šlo za tesen dvoboj, je 34-letni Švicar svoje delo opravil po vsega 55 minutah (6:1, 6:1). V četrtfinalu ga čaka Španec Feliciano Lopez, ki je pod hladno prho poslal v tej sezoni razglašenega Rafaela Nadala.

Veliko več dela sta imela Novak Đoković in Andy Murray. Prvi igralec sveta je bil proti Davidu Goffinu že povsem v izgubljenem položaju, potem ko je v tretjem, odločilnem nizu zaostajal z 0:3. Srb se je v nadaljevanju zbral in dobil naslednjih šest iger. Prav tako se je moral za zmago potruditi Andy Murray. Ta je šele po treh urah strl odpor Grigorja Dimitrova, nekdanjega spremljevalca Marije Šarapove.

V ženskem delu ni bilo večjih presenečenj. Prva igralka sveta Serena Williams je Italijanki Karin Knapp oddala le dve igri. Tretja nosilka turnirja Simona Halep je morala igrati tri nize in po slabih treh urah igranja premagala Nemko Andreo Petkovic. Zaradi poškodbe sta morali dvoboje predati Belorusinja Viktorija Azarenka in Švicarka Belinda Benčič.

Srebotnikova in Garcia premoč priznali tajvanski navezi

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je na turnirju WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,7 milijona dolarjev izpadla v četrtfinalu konkurence dvojic. Skupaj s Francozinjo Caroline Garcia, s katero sta bili tretji nosilki, sta po dobri uri izgubili proti tajvanski navezi Hao-Ching Chan in Yung-Jan Chan s 6:3, 2:6 in 10:12.

Ne spreglejte