Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
9. 6. 2014,
8.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković OP Francije

Ponedeljek, 9. 6. 2014, 8.33

8 let

Rafael Nadal: Kar se je zgodilo Novaku, ni bilo pošteno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvemu igralcu sveta Rafaelu Nadalu je uspel še en velik uspeh, potem ko je še petič zapored osvojil OP Francije, skupno že devetič. Koliko jih bo še?

Čeprav so vsi govorili, da njegova forma na pesku ni takšna kot pretekla leta, je Španec ravno takrat, ko je bilo to najbolj pomembno, pokazal svoj najboljši tenis. Na njegovem najljubšem turnirju je v štirih nizih premagal svojega velikega tekmeca Novaka Đokovića. Rafa je v svoji športni karieri podrl že marsikateri rekord, po letošnjem Parizu je padel še en. Prvi igralec sveta je še petič zapored osvojil pariški turnir, kar ni uspelo še nikomur. Vendar pa se Nadal na te številke požvižga.

Lovorike bomo preštevali po končani karieri

"Zame je pomembno, da zmagam Roland Garros. Šele ko bom končal svojo športno kariero, bomo lahko preštevali moje lovorike. Zmagal sem za mene najpomembnejši turnir v letošnji sezoni. V Pariz sem prišel z ogromno motivacije, sploh po tistem, kar se mi je zgodilo na OP Avstralije. Še enkrat, Stan (Stanislas Wawrinka op. p.) je igral neverjetno, tako da ne vem, če bi lahko zmagal tisti dvoboj. Vendar nisem imel možnosti, da bi se boril po svojih najboljših močeh," je na novinarski konferenci povedal "kralj peska", ki svoje peščene sezone ni začel najbolje, saj je doživel kar nekaj bolečih porazov. Vendar je Nadal vztrajal in treniral še bolj močno."Boljše občutke sem začel dobivati mesec nazaj. Igral sem vse bolje in bolje. Potem sem prišel v Pariz in zmagal proti najtežjemu nasprotniku. Vedel sem, da se bodo stvari enkrat obrnile na bolje."

Za Nadala je bila letošnja zmaga na Roland Garrosu ena najbolj čustvenih v njegovi karieri. Po zmagi smo ga lahko na zmagovalnem odru videli v solzah, kar pri njem ni videti prav pogosto. "Ne vem, kolikokrat bom lahko še doživljal takšne trenutke. Ta zmaga je bila iz različnih razlogov ena najbolj čustvenih do zdaj. Morate vedeti, da sem vse starejši in da ne bom mogel vseskozi zmagovati. Ne morem vedeti, ali bom sploh še lahko kdaj doživljal takšne trenutke."

Đokovića zmotili med serviranjem

Ni se prvič zgodilo, da je Nadal dobil dvoboj po dvojni napaki nasprotnika. Novak Đoković je Rafi podaril že prvo zaključno žogico, potem ko je storil dvojno napako. Predvsem je bil sporen trenutek, ko je pred izvajanjem drugega servisa nekdo zavpil iz občinstva. Seveda je v tistem pomembnem trenutku Srbu padla koncentracija in ob ponovnem izvajanju drugega servisa storil napako. "Zares ni bilo pošteno do njega, kar se mu je zgodilo med prvim in drugim servisom. Vendar tisti trenutek samo razmišljaš, kako bi dobil dvoboj," je po dvoboju povedal devetkratni zmagovalec OP Francije, ki že danes potuje v Halle, kjer se bo začel pripravljati na sezono na travi. "Upam, da bo moje koleno zdržalo. Rad imam turnir v Wimbledonu. Verjetno rezultat ne bo najboljši, ampak res si želim dati vse od sebe."

Ne spreglejte