Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 1. 2014,
12.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Rola Davisov pokal

Ponedeljek, 27. 1. 2014, 12.09

8 let

Rad bi igral za Slovenijo, a mu menedžer tega ne dovoli

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na odsotnost Aljaža Bedeneta v slovenski reprezentanci za Davisov pokal smo se že navadili. Močno pa je presenetila odločitev Blaža Role. Pojasnil nam je razloge za zavrnitev nastopa.

Slovenska teniška reprezentanca bo konec tedna, ko se bo v Kranju na srečanju Davisovega pokala pomerila s Portugalsko, zelo oslabljena. Zaradi bolezni manjka Grega Žemlja, ponovno ne bo Aljaža Bedeneta, ki se je po selitvi v Veliko Britanijo kot po nesojenem pravilu še vedno zahvalil igranju za izbrano vrsto, manjkal pa bo tudi Blaž Rola. Na odprtem prvenstvu Avstralije je bil najbolj "vroči" Slovenec. Reprezentanci bi bil v veliko oporo in pomoč. Ker Ptujčan igranje v državnem dresu doživlja kot ogromno čast in se je na reprezentanco zelo navezal, je mnoge presenetilo, da ga tokrat ne bo zraven.

V Melbournu je s štirimi zaporednimi zmagami ter prebojem v drugi krog odprtega prvenstva Avstralije poskrbel za največji podvig v karieri, odlične forme pa žal ne bo predstavil kranjskemu občinstvu, saj je zavrnil igranje za reprezentanco. Zakaj? "Najprej bi rad povedal, da mi je zelo žal. Vedno sem želel igrati za reprezentanco, vedno sem v tem užival. Pogovarjal sem se s svojo ekipo in ji delal, da bi rad igral na Davisovem pokalu. Če bi bil sam svoj mojster ter odločal o vsem, bi zagotovo igral, tako pa zaradi odvisnosti od menedžerja ter ekipe nisem mogel nasprotovati odločitvi. Tako je pač naneslo. Žal mi je," je iz Frankfurta, kjer se na igriščih teniške akademije Schüttler-Waske pripravlja na nadaljevanje sezone, sporočil 23-letni Štajerec.

Menedžerju dolguje veliko zahvalo za opravljeno delo

Razlog, da ga konec tedna ne bo v Kranju, je torej povezan z njegovim menedžerjem Davidom Kassom. Američanu ni hotel nasprotovati. "Že lani, ko smo igrali z Južno Afriko, se ni strinjal s tem, da bi nastopil v Davisovem pokalu. Takrat smo skupaj pritisnili nanj. Ne samo jaz, tudi moji starši in naša zveza, in na koncu je popustil. Bil pa je frustriran. Glede na to, da mi zelo pomaga, nisem hotel še enkrat nasprotovati njegovi odločitvi. Tega si nisem upal," je zaupal Rola, ki z Američanom Kassom tesno sodeluje od lani, ko je v ZDA končal šolanje.

"Če ga ne bi bilo v moji ekipi, ne bi bil na tem mestu, kot sem trenutno. Dolgujem mu veliko zahvalo za delo, ki ga opravlja. Je moj drugi skrbnik, imava odličen odnos. Je moj dober prijatelj, zato tega ne želim pokvariti," pojasnjuje Slovenec, ki je v izvrstni formi. Na svetovni jakostni lestvici se je po najodmevnejšem dosežku v karieri, uvrstitvi med 64 najboljših v Melbournu, povzpel na 152. mesto. Tako visoko še ni bil, zdaj želi iti še višje.

Morda bo Roli lažje konec leta 2014, ko pričakuje, da se bo uvrstil med najboljših sto igralcev na svetu. "Cilj je, da me David popelje do teh mest, nato pa bi lahko že sam sprejemal odločitve, on pa se bo počasi začel umikati in delo prepustil meni ali pa komu drugemu," razmišlja lani dvakratni zmagovalec na sredozemskih igrah, pa tudi ameriški študentski prvak.

Žal mu je tudi Teniške zveze Slovenije (TZS), ki letos ne skriva načrtov, da bi z moško reprezentanco vstopila v najmočnejšo skupino. Razume nezadovoljstvo in razočaranje direktorja Gregorja Krušiča, a je po drugi strani vesel, da mu ostajajo vrata v izbrano vrsto v prihodnosti odprta.

"Tedni v Davisovem pokalu so eni najlepših. Žal bom tega, ki prihaja na vrsto, postavil v kot, a tej nerodni situaciji se nisem mogel izogniti. Držim pesti za Blaža (Kavčiča) in Johnnyja (Janeza Semrajca), da bo zmaga ostala doma," je zaželel srečo rojakoma, ki bosta skušala na Gorenjskem streti odpor vsaj na papirju favorizirane Portugalske.

Prevlada Blažev v slovenski reprezentanci je tako utrpela udarec, saj sta v njej ostala le še kapetan Blaž Trupej in prva violina, soimenjak Blaž Kavčič. A ne za dolgo. Rola iskreno pričakuje, da se bo v bližnji prihodnosti spet pridružil Davisovi družini …

Ne spreglejte