Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 3. 2015,
13.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Grega Žemlja Blaž Kavčič Blaž Trupej Davisov pokal

Četrtek, 5. 3. 2015, 13.15

8 let, 5 mesecev

Prvi bo šel v boj Grega Žemlja, Trupej računa tudi na Kavčiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Bratislavi, kjer se bosta v prvem krogu prve evro-afriške skupine Davisovega pokala pomerili Slovaška in Slovenija, so znani pari dvoboja. Od naših bo prvi na igrišče stopil Grega Žemlja.

Že uvodni dvoboj bo zelo zanimiv, potem ko se bosta udarila prvi lopar Slovaške Martin Kližan in glavno slovensko orožje Grega Žemlja. Igralca sta se do zdaj pomerila pred šestimi leti v kvalifikacijah turnirja v Umagu. Takrat je bil boljši Kližan, ki je trenutno tudi precej višje uvrščen na lestvici ATP (42. mesto) kot Žemlja, ki se počasi vrača v staro formo. "Z Grego sem igral enkrat in takrat sem ga premagal. Gre za zelo izkušenega igralca in vem, da se ne bo predal zlahka. Zagotovo bo težka tekma, vendar upam, da bomo že v petek osvojili dve točki," je bil po žrebu optimističen 25-letni Kližan.

Slovenski kapetan Blaž Trupej je nekoliko presenetil z izbiro igralcev, saj je v ekipo uvrstil tudi Blaža Kavčiča, ki so mu pred kratkim operirali stopalo. Žemlja in Kavčič sta načrtovana tudi za igro dvojic. "Morda je slovaška ekipa nekoliko presenečena, ker bo v posamičnih dvobojih igral tudi Blaž Kavčič. Po operaciji okreva hitreje, kot smo pričakovali. Ni povsem pripravljen, vendar sem se odločil, da ga uvrstim v ekipo," je po žrebu povedal Blaž Trupej, ki v prihodnjih dneh lahko še vseeno zamenja igralca. Na voljo sta mu še Tom Kočevar-Dešman in Mike Urbanija.

Ne spreglejte