Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 9. 2019,
6.29

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Davisov pokal Aljaž Bedene Blaž Rola

Petek, 13. 9. 2019, 6.29

4 leta, 7 mesecev

Davisov pokal, Egipt - Slovenija

Prvi bo na igrišče v Kairu stopil Aljaž Bedene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Aljaž Bedene | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Uvodni današnji dvoboj Davisovega pokala med Egiptom in Slovenijo bosta odigrala Aljaž Bedene in Karim Mohamed Maamoun. Za tem se bosta pomerila še Blaž Rola in Mohamed Safwat.

Aljaž Bedene
Sportal Bedene iz Egipta: Ni tako vroče, kot smo pričakovali

Na peščenem igrišču v Kairu je Slovenija velik favorit za zmago v prvem krogu druge evroafriške skupine, ki prinaša napredovanje v kvalifikacije za svetovno skupino 1. V primeru zmage se bodo varovanci selektorja Mihe Mlakarja prihodnje leto marca pomerili s poraženci dvobojev v prvi evroafriški skupini, ob novi zmagi pa jih septembra 2020 čaka še nastop v novoustanovljeni svetovni skupini 1.

Blaž Rola | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Najprej bo na igrišče stopil Aljaž Bedene

Prvi bo ob 11.30 na igrišče stopil Aljaž Bedene. Njegov tekmec je na lestvici ATP uvrščen skoraj 300 mest nižje. "Osredotočiti se moram na svojo igro in paziti, da se ne poškodujem, saj so igrišča precej slabo pripravljena. Vsekakor pričakujem, da bomo po prvem dnevu vodili z 2:0," je po žrebu povedal Bedene.

Vsaj na papirju bi moral biti drugi dvoboj bolj izenačen. Rola je 133. igralec na svetu, Mohamed Safwat pa 239. "Mohameda poznam zelo dobro, saj sva že nekajkrat igrala na uradnih tekmah ali ligaških tekmovanjih. Počutje je super, prav tako vzdušje v ekipi. V Kairu so pogoji zahtevni, vroče je in igrišča niso ravno najboljša. Potruditi se moramo, boriti in dati vse od sebe," je povedal Rola.

Nov sistem tekmovanja Davisovega pokala tudi v nižjih skupinah

Mednarodna teniška zveza (Itf) bo leta 2020 preoblikovala tudi sistem tekmovanja v nižjih skupinah Davisovega pokala. Lani je ustanovila tako imenovani finale osemnajstih najboljših reprezentanc, ki bo letos prvič potekal konec novembra v Madridu, zdaj pa se je posvetila tudi preostalim ekipam.

Prvih osemnajst reprezentanc bo nastopilo v skupini Finals, naslednjih oseminštirideset ekip bo razdeljenih v svetovni skupini 1 in 2, povsem na dnu hierarhije pa sta skupini 3 in 4, ki bosta kot do zdaj sestavljeni na regionalni osnovi.

Aljaž Bedene
Sportal Slovenski tenisači v petek v Davisovem pokalu proti Egiptu
Ne spreglejte