Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2013,
7.49

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 27. 3. 2013, 7.49

8 let, 2 meseca

Presenečenje v Miamiju: 34-letni Haas izločil Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za pravo presenečenje v osmini finala turnirja masters v Miamiju je poskrbel Tommy Haas, ki je izločil prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

Nemec je Đokovića odpravil v dveh nizih 6:2 in 6:4. Za zmago pa je potreboval vsega uro in dvajset minut."Vesel sem in ponosen. Zmagati proti igralcu, ki kraljuje na igriščih zadnjih nekaj let, je nekaj neverjetnega. Izkoristil sem vsako priložnost, ki mi jo je ponudil. Mislim, da sem igral zelo dobro," je takoj po zmagi povedal Tommy Haas. Zanj je bila to v njegovi dolgi karieri šele druga zmaga proti prvem igralcu sveta. Nazadnje mu je to uspelo pred 14 leti, ko je premagal Američana Andrea Agassija.

Za trikratnega zmagovalca turnirja masters v Miamiju, Novaka Đokovića, je bil to najhitrejši izpad iz turnirja v letošnji sezoni. Potem ko je začel sezono odlično, mu zadnje čase ne gre vse po načrtih. "Vse pohvale Haasu. Igral je izvrsten tenis in bil je boljši igralec na igrišču, o tem ni dvoma. Rezultat je pokazatelj vsega. Gotovo je bil to moj najslabši dvoboj v zadnjem obdobju," je po dvoboju povedal Đoković, zmagovalec zadnjih dveh turnirjev v Miamiju.

Haas se bo v četrtfinalu pomeril s Francozom Gillesom Simonom. Simon je v dolgem dvoboju – trajal je dve uri in 29 minut - premagal Srba Janka Tipsarevića.

V ženski konkurenci sta bila odigrana dva četrtfinalna dvoboja. Prva nosilka turnirja Serena Williams je bila boljša od Kitajke Na Li (6:3, 7:6). Wiliamsova je oddaljena le še dve zmagi, da bi postala prva teniška igralka na Crandon Parku, ki bi dvignila pokal že šestič. "Na Li je zelo dobra igralka. Zmeraj se bori do konca. Mislim, da imava veliko skupnega. Bil je zelo dober dvoboj," je po zmagi povedala Serena Williams, ki se bo v polfinalu srečala s Poljakinjo Agnieszka Radwansko, ki je v treh nizih premagala Belgijko Kirsten Flipkens (4:6, 6:4, 6:2).

Ne spreglejte