Presenečenje: Novak Đoković je odpustil ves strokovni štab

Novak Đoković, nekdanji prvi igralec sveta, je vse presenetil, ko je sporočil, da je razpustil ves strokovni štab. Kdo ga bo vodil v prihodnje, se morda vrača Boris Becker?

Foto: Guliver/Getty Images

Srbski zvezdnik se je za sodelovanje zahvalil dolgoletnemu trenerju Marijanu Vajdu, kondicijskemu trenerju Gebhardu Philu Gritschu in fizioterapevtu Miljanu Amanoviću. Novak Đoković se je z vsemi tremi za razhod dogovoril že po turnirju v Monte Carlu. Ugotovili so, da je kljub fantastičnemu sodelovanju čas za spremembe, nov pristop in novo energijo, da bi Đoković znova dvignil svojo raven igre in s tem izboljšal rezultate.

Ekipa, s katero je Novak Đoković kraljeval v zadnjih letih. Ekipa, s katero je Novak Đoković kraljeval v zadnjih letih. Foto: Guliver/Getty Images

"Ni bila lahka odločitev"

"Iskrena hvala Marijanu, Gebhardu in Miljanu za desetletno prijateljstvo, požrtvovalnost, profesionalizem in zavzetost za moje cilje v karieri. Brez njihove podpore mi ne bi uspelo doseči takšnih ciljev v tenisu. Zavedam se, da so živeli zame in da so vse podredili mojim uspehom in uresničitvam mojih sanj. Bili so moja moč in moj veter v hrbet. To ni bila lahka odločitev, a skupaj smo začutili, da je čas za spremembe. Zelo sem ponosen na naš odnos, ki smo ga zgradili skozi leta in je temeljil na ljubezni, spoštovanju in razumevanju. Oni so moja družina in to se ne bo nikoli spremenilo," je zapisal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

"Zares uživam v tenisu. Imam občutek, da začenjam od začetka, in všeč mi je ta izziv." "Zares uživam v tenisu. Imam občutek, da začenjam od začetka, in všeč mi je ta izziv." Foto: Guliver/Getty Images

Začenja od začetka

Beograjčan, ki bo kmalu dobil drugega otroka, verjame, da ga bo ta sprememba znova popeljala do vrha. Rad bi znova dvignil svojo raven igre in moč, a se zaveda, da je to dolgotrajen proces. "Zares uživam v tenisu. Imam občutek, da začenjam od začetka, in všeč mi je ta izziv. Lovec sem in eden mojih največjih ciljev je, da se znova vrnem v zmagovalno formo."

Znova si želi na vrh. Znova si želi na vrh. Foto: Guliver/Getty Images

Vzel si bo čas

Nole že razmišlja o tem, koga bi povabil v svojo ekipo, a kot pravi, si bo za to vzel nekoliko več časa. Do takrat bo na turnirje hodil s svojo družino in menedžerjem. V javnosti se že ugiba, ali bo v ekipo znova povabil Borisa Beckerja. "Čutim, da je to moje novo poglavje v življenju. Želim najti način, da se vrnem na vrh še močnejši kot prej. Prepričan sem, da mi bo uspelo, čeprav gre za proces, ki se ne zgodi skozi noč. Zato potrebujem čas, da najdem pravo osebo, s katero se bom lahko povezal na profesionalni ravni," je dodal trenutno drugi igralec sveta.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • blaz2004 / 06.05.2017. ob 10:10

    Becker

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano