Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 1. 2023,
7.50

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52

1

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 11. 1. 2023, 7.50

1 leto, 3 mesece

Kaj se dogaja z Đokovićem?

Preplah v Avstraliji: po prekinitvi so se zbrali okrog Đokovića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52

1

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Dolgo pričakovana vrnitev Novaka Đokovića v Melbourne, kjer se prihodnji teden začne OP Avstralije, bi se lahko končala prej kot pričakovano. Srbski teniški igralec je namreč predčasno končal trening in zdi se, da ima težave s poškodbo leve noge.

Po 36 minutah je bilo konec

Novak Đoković, devetkratni zmagovalec OP Avstralije, je moral predčasno končati sredin popoldanski trening z Daniilom Medvedjevom. Po prekinitvi treninga se je ekipa zbrala okrog Srba, in kot je bilo videti, ima težave z levo nogo. Trening naj bi trajal uro in 15 minut, končal pa se je po vsega 36 minutah.

Nekateri, ki so spremljali trening, so že kmalu opazili, da se Novak ne giblje najbolje po igrišču. Spomnimo, da je imel Beograjčan prejšnji teden na turnirju v Adelajdi težave s stegensko mišico. V polfinalu je prosil za zdravniško pomoč in na koncu - igral je ravno proti Medvedjevu - vseeno dobil dvoboj. Pa ne samo to, dobil je tudi turnir, kar je bila dobra popotnica za še deseto zmago na OP Avstralije v karieri.

Novak Đoković se je že oglasil

Ni prav dolgo trajalo, da se je eden najboljših teniških igralcev oglasil in razkril, zakaj je predčasno končal uvodni trening pod avstralskim soncem.

"Gre za tetivo, s katero sem imel težavo že v Adelajdi. Začutil sem, da me nekaj zateguje, in nisem želel tvegati, da bi se zgodilo še kaj hujšega. Odigral sem niz in se opravičil Medvedjevu. Razumel je. Samo želim se izogniti večjim težavam pred OP Avstralije," je za Australian News povedal trenutno peti igralec sveta in s tem pomiril svoje navijače.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prejšnji teden je še miril svoje navijače

Petintridesetletni teniški igralec je po zmagi v Adelajdi pomiril svoje navijače. Dejal je, da k sreči ne gre za resno poškodbo. "Če bi bilo tako, ne bi nadaljeval. Poskušal sem dobiti medicinski odmor, da bi vzel zdravila in zmanjšal vnetje mišic," je povedal prejšnji teden.

Sredin trening je bil za Đokovića sploh prvi po lanski sagi, ko so ga zaradi neveljavnega vizuma tik pred začetkom turnirja izgnali iz Avstralije. Na igrišču ga je zamenjal Pablo Andujar, da je Medvedjev lahko opravil trening.

 

Kaj bo z ekshibicijskim dvobojem, ki je bil takoj razprodan?

Seveda so se ob tem takoj pojavila vprašanja, ali bo 21-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam sploh lahko igral na letošnjem OP Avstralije. Prav tako je pod velikim vprašajem ekshibicijski dvoboj, ki bi ga moral Nole odigrati z domačinom Nickom Kyrgiosom. Zanimanje za ta dvoboj je izjemno, saj so bile vstopnice razprodane v pičlih 58 minutah.

Do zdaj ni imel večjih težav s poškodbami

Novak Đoković sicer v svoji športni karieri ni imel hujših poškodb. Razen leta 2018, ko je imel težave s komolcem. Te so se mu začele pojavljati že leta 2016. Obiskal je kar nekaj zdravnikov, vzel si je pol leta za rehabilitacijo, a je še vedno čutil bolečino. Na koncu se je odločil za operativni poseg. Od tiste operacije je Novak precej spremenil izvajanje svojega začetnega udarca, a težav nima več.

Ne spreglejte