Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2021,
12.20

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

2

Natisni članek

OP Avstralije

Petek, 19. 2. 2021, 12.20

3 leta, 2 meseca

OP Avstralije (ATP), 11. dan

OP Avstralije: Medvedjev ekspresno do finala in že poslal sporočilu Đokoviću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

2

Daniil Medvedjev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V petek je bil na teniškem OP Avstralije znan še zadnji finalist. V drugem polfinalu sta se med seboj pomerila Daniil Medvedjev in Stefanos Cicipas. Na koncu je brez večjih težav in po treh nizih zmagal Medvedjev. V finalu ga čaka Novak Đoković. 

Daniil Medvedjev in Stefanos Cicipas sta se udarila za zadnjo finalno igro, ki jo je na koncu zasluženo dobil Rus, trenutno najbolj vroč igralec na turneji. Medvedjev je dvoboj dobil po dveh urah in 12 minutah, končni izid dvoboja je bil 6:4, 6:2, 7:5.

Petindvajsetletni Rus, za katerega je to prvi finale v Melbournu, ima za seboj izjemen niz. Vse od lanskega novembra še ni izgubil dvoboja. Številke kažejo, da je dobil dvajset dvobojev zaporedoma. Njegov nasprotnik v nedeljskem finalu bo Novak Đoković, tako da se obeta zelo napet dvoboj.

"Ne čutim velikega pritiska, ker Novak tukaj ni še nikoli izgubil. On čuti pritisk, da ujame Federerja in Rafo." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Ne čutim velikega pritiska, ker Novak tukaj ni še nikoli izgubil. On čuti pritisk, da ujame Federerja in Rafo." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tokrat ima več izkušenj in meni, da tudi Đoković občuti večji pritisk

Medvedjev je Đokovića premagal v treh od zadnjih štirih dvobojev, ampak proti 33-letnemu Srbu, ki je v Melbournu zmagal že osemkrat, bo tokrat igral malo drugače. Za Medvedjeva bo to drugi finale na turnirjih za grand slam. V prvem je igral na OP ZDA proti Rafaelu Nadalu in izgubil.

"Tisto je bila velika izkušnja. Bil je moj prvi finale na turnirjih za grand slam in igral sem proti enemu najboljših igralcev. V nedeljo me čaka še eden najboljših igralcev. Ne čutim velikega pritiska, ker Novak ni še nikoli izgubil tukaj v finalu. On čuti pritisk, da ujame Federerja in Rafo (v zmagah na turnirjih za grand slam, op. p.)."

"Upam, da bom pokazal svoj najboljši tenis. Kot smo lahko videli, če igram dobro, lahko premagam velika imena. Đoković ima več izkušenj, ampak lahko več izgubi," je še povedal četrti nosilec turnirja.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Đoković tudi zlahka v finale

V četrtkovem polfinalu je Srb zanesljivo s 6:3, 6:4, 6:2 premagal Aslana Karaceva in prikazal zavidljivo raven tenisa. Obenem pa se zdijo težave s trebušno mišico 33-letnega Beograjčana pozabljene.

Zadnji obračun prvega turnirja velike četverice bo na sporedu v nedeljo ob 9.30. V soboto bo ob isti uri še finale v ženski konkurenci. Pomerili se bosta Japonka Naomi Osaka in Američanka Jennifer Brady.

Polfinale

Daniil Medvedjev (Rus, 4) : Stefanos Cicipas (Grč, 5) 6:4, 6:2, 7:5

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se je brez težav sprehodil do finala OP Avstralije
Novak Đoković
Sportal Đoković spet odprl dušo: Samo govorim, kaj se dogaja
 
Ne spreglejte