Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 1. 2024,
19.03

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

pokal United

Ponedeljek, 1. 1. 2024, 19.03

4 mesece, 1 teden

pokal united, sydney, perth

Poljska in Avstralija že v četrtfinalu pokala United

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Iga Swiatek | Iga Swiatek | Foto Guliverimage

Iga Swiatek

Foto: Guliverimage

Poljska in avstralska teniška reprezentanca sta si na pokalu United v Sydneyju in Perthu že zagotovili nastop v četrtfinalu. Poljska je odpravila Španijo v skupini A, v skupini C pa je bila Avstralija boljša od branilke naslova, reprezentance ZDA.

V skupini A v Perthu je najprej Poljak Hubert Hurkacz izgubil proti Špancu Alejandru Davidovichu Fokini s 6:3, 3:6, 4:6, izenačila je Iga Swiatek z gladko zmago proti Sari Sorribes Tormo (6:2, 6:1), Swiatkova in Hurkacz pa sta nato še drugo zmago Poljske v drugi tekmi na pokalu zagotovila s 6:0 in 6:0 v dvojicah proti španskima tekmecema.

Tudi skupina C svoje tekme igra v Perthu. Tokrat je za uvod domačinka Ajla Tomljanović izgubila proti ameriški tekmici Jessici Pegula s 6:7 (6), 3:6, Alex de Minaur je s 6:4 in 6:2 odpravil Taylorja Fritza, za dokončen preobrat pa sta poskrbela Storm Hunter in Matthew Ebden z zmago med dvojicami s 6:3 in 6:1 proti Peguli in Rajeevu Ramu.

V skupini D v Sydneyju je Francija z 2:1 odpravila Nemčijo, pri čemer je Caroline Garcia Franciji priigrala posamično točko, Alexander Zverev pa Nemčiji. V dvojicah sta Garcia in Edouard Roger-Vasselin s 7:6, 2:6 in 12:10 premagala Kerber in Zvereva. Francija lahko v sredo osvoji skupino z zmago proti Italiji.

V skupini F, prav tako v Sydneyju, je Norveška z 2:1 odpravila Hrvaško. Ta je povedla z zmago Donne Vekić, Casper Ruud je izid poravnal, Ruud in Ulrikke Eikeri pa sta nato dobila še dvoboj dvojic proti Vekićevi in Ivanu Dodigu s 6:2, 3:6, 10:7. V skupini za zdaj najbolje kaže Nizozemski, ki se bo v odločilnem za četrtfinale dvoboju merila s Hrvaško.

Frances Tiafoe
Sportal Prvi finale pokala United med ZDA in Italijo
Naomi Osaka
Sportal Mamica Osaka se je vrnila, Kvitova odhaja na porodniško
Ne spreglejte