Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
31. 1. 2017,
11.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

Natisni članek

Roger Federer Mirka Federer OP Avstralije tenis

Torek, 31. 1. 2017, 11.35

6 let, 6 mesecev

Poleg Federerja je že od začetka, a zna poskrbeti tudi za škandal

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

Roger Federer se je ob zadnji zmagi spomnil tudi na svojo najzvestejšo navijačico. To je njegova žena Mirka Federer, s katero sta skupaj že vse od leta 2000, ko sta se spoznala na olimpijskih igrah v Sydneyju. Mirka pa zna tudi zelo dobro sprovocirati nasprotnike svojega moža.

Dan po zmagi v Melbournu je Federer spregovoril tudi o Mirki, svoji ženi in prvi navijačici. "Bila je zraven, ko še nisem imel nobene lovorike, in še vedno je zraven, ko jih imam 89," je dan po veliki zmagi razkril 35-letni Švicar. In prav ona je bila tista, ki mu je v zakulisju prva čestitala za zmago nad Rafaelom Nadalom, ki se je končala šele po petih nizih.

Najprej je mama in žena, šele potem …

V tem času sta se poročila in si ustvarila družino. Poročena sta od leta 2009 in imata štiri otroke, dvojčici Mylo in Charlene ter dvojčka Lea in Lennyja. Baselčanu, ki je na OP Avstralije osvojil 18. lovoriko za grand slam, veliko pomeni tudi družina, a velik del starševskega dela prevzame prav Mirka. "Najprej je mama in žena, šele potem je moja navijačica. Vesel sem, da je moja žena in navijačica številka ena," je še povedal Federer, ki je priznal, da je ta zmaga nekaj posebnega tudi zato, ker jo je lahko delil s svojo družino.

Roger Federer je Mirko, svojo ženo, spoznal na OI v Sydneyju, ko sta bila še oba aktivna igralca. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je Mirko, svojo ženo, spoznal na OI v Sydneyju, ko sta bila še oba aktivna igralca. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kdo je Mirka Federer?

Miroslava Vavrinec (to je njen dekliški priimek, op. p.) se je v današnji Slovaški rodila 1. aprila 1978 in je tri leta in štiri mesece starejša od svojega moža. Ko je bila stara dve leti, se je skupaj s starši preselila v Švico. Njen oče je bil velik ljubitelj tenisa in goreč navijač Martine Navratilove. Prelomni trenutek se je zgodil leta 1987, ko sta šla z očetom na turnir v Nemčijo gledat rojakinjo. Splet okoliščin je nanesel, da je takrat devetletna Mirka tudi osebno spoznala Navratilovo ter začela igrati tenis.

Pravijo, da ima velik vpliv na Rogerja

Njena športna pot se je zaradi poškodbe stopala končala predčasno. Mnogi so menili, da bi lahko krojila vrh ženskega tenisa, tako pa se je morala pri 24 letih posloviti od profesionalnega tenisa, s čimer se je težko sprijaznila. V največjo podporo ji je bil prav njen današnji mož.

Poskrbela je tudi za škandal

Mirka se sicer rada drži bolj v ozadju, leta 2014 pa je na finalnem turnirju v Londonu poskrbela za škandal, potem ko je s tribun ob živce spravila Stana Wawrinko, sicer zelo dobrega prijatelja Rogerja Federerja.

Po dvoboju naj bi si Roger Federer in Stanislas Wawrinka na ta račun izmenjala nekaj krepkih besed, a sta igralca kmalu za tem zakopala bojno sekiro.

Ne spreglejte