Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
28. 10. 2015,
10.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Davisov pokal Blaž Trupej Blaž Rola Tom Kočevar Dešman Blaž Kavčič

Sreda, 28. 10. 2015, 10.31

7 let, 12 mesecev

Ostal je brez pomočnika, ki je v Las Vegasu izgubil potni list

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski kapetan teniške reprezentance Blaž Trupej je pred pomembnim obračunom ostal brez pomočnika Žige Janškovca. Ta je namreč ostal v Las Vegasu, potem ko je izgubil potni list.

Pred slovensko teniško reprezentanco je pomembna tekma v Davisovem pokalu, saj se bo za obstanek v prvi evroafriški skupini pomerila z Litvo. Čeprav je bila Slovenija v dveh preteklih dvobojih boljša, pa Trupej poudarja, da gre za vse prej kot lahkega nasprotnika.

V takšnih dvobojih je vselej pomembna tudi taktika, ki pa jo kapetani ekip ponavadi skrivajo do zadnjega trenutka. Nič drugače ni pri slovenskem kapetanu Blažu Trupeju, ki je imel v torek v ekipi le Blaža Rolo in Toma Kočevarja Dešmana. "Če pričakujete, da vam bom v tem trenutku povedal, kdo bo v petek igral v posamičnem boju ali v sobotnih dvojicah, je to iluzija. Dejstvo je, da mi Žemlje in Kavčiča sploh še ni uspelo videti. Niti ne vem, v kakšni formi sta. Sprva moramo opraviti nekaj treningov in se pogovoriti s fanti. Na podlagi vseh teh informacij se bom odločil, kdo bo igral."

Ostal brez pomočnika

V preteklosti je imel težave s sestavo ekipo, tokrat pa mu bodo na voljo vsi najboljši. Z dolge poti se bosta vrnila Blaž Kavčič in Grega Žemlja, ki bosta zagotovo potrebovala nekaj časa za regeneracijo. "Ne vem, ali lahko že rečem, da imam popolno ekipo. Imamo popolno postavo na papirju. Očitno zadnjih nekaj let ne moremo normalno sestaviti Davisovega pokala … Niti nimam pomočnika. Ta je ostal v Las Vegasu, potem ko je izgubil potni list. Trenutno sam opravljam vse funkcije. To so takšne in drugačne malenkosti, ampak v desetih ali enajstih letih vodenja se je zgodilo že marsikaj. Izkušenj imamo dovolj … Tudi fantje so v življenju zamenjali veliko časovnih pasov. Upam, da se jim bo uspelo regenerirati in pripraviti. Pravzaprav sta ta dva odraščala v tem okolju. Vsako srečanje je zgodba zase, tako da bomo videli," je povedal Trupej. Upa, da bo tisti, ki ne bo igral, to dostojno prenesel. Velika skrivnost je tudi nastop v sobotnih dvojicah. Morda bi bil lahko odgovor že na dlani. Dejstvo je, da sta Blaž Kavčič in Grega Žemlja na zadnji ameriški turneji na turnirjih serije challenger trikrat igrala skupaj. V Sacramentu sta prišla vse do konca in zmagala. Kljub tem ugotovitvam je Blaž Trupej ostal skrivnosten. "Zagotovo je to naša najbolj izkušena dvojica."

Računajo tudi na bučno podporo slovenskih navijačev

Slovenska reprezentanca je nazadnje v Kranju igrala februarja lani, potem ko je po tesnem dvoboju premagala Portugalsko. Tudi tokrat stavijo na podporo domačega občinstva, čeprav termin dvoboja morda ni najboljši. "Želimo si bučne podpore. Zagotovo jo bomo potrebovali. Upam, da se bo občinstvo odzvalo v podobnem številu kot proti Portugalski. To nam bo v veliko pomoč," je bil jasen Trupej.

Ne spreglejte