Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
20. 5. 2018,
9.17

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,44

1

Natisni članek

teniški globus Rafael Nadal Novak Đoković

Nedelja, 20. 5. 2018, 9.17

5 let, 11 mesecev

Novak Đoković se je pol ure prepiral z italijanskimi organizatorji

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,44

1

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Novak Đoković je v soboto v polfinala turnirja v Rimu odigral najboljši dvoboj v letošnji sezoni, čeprav je izgubil proti Rafaelu Nadalu. Srbski zvezdnik je po dvoboju kritiziral italijanske organizatorje, ki niso hoteli uslišati njegovih želj oziroma predlogov.

Novak Đoković je imel na račun organizatorjev v Rimu povedati kar nekaj pikrih. Nekdanji prvi igralec sveta je v petek četrtfinalni dvoboj končal okrog 21. ure zvečer, v soboto popoldne pa ga je že čakal dvoboj z Rafaelom Nadalom, kar je pomenilo, da je imel zelo malo časa za regeneracijo.

"Nihče v karieri me nikoli ni vprašal, kaj si mislim o tem in kaj je pomembno, ko se dela razpored." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Nihče v karieri me nikoli ni vprašal, kaj si mislim o tem in kaj je pomembno, ko se dela razpored." Foto: Guliverimage/Getty Images "To ni pošteno"

"Nočem, da bi bilo videti, kot da sem izgubil zaradi slabega razporeda. V petek sem dvoboj končal ob 21. uri zvečer, v soboto pa sem moral že precej zgodaj znova na igrišče. To je zagotovo vplivalo," je po porazu razlagal 30-letni teniški igralec, ki se je po petkovem dvoboju z organizatorji turnirja v Rimu prerekal pol ure, a naletel na gluha ušesa.

Beograjčan je poudaril, da se takšne stvari ne bi smele dogajati na največjih turnirjih, a na sobotni novinarski konferenci ni hotel preveč govoriti o tem. "Pustimo to raje za kdaj drugič," je bil kratek Nole in  dodal: "Nihče v karieri me nikoli ni vprašal, kaj si mislim o tem in kaj je pomembno, ko se dela razpored. To ni pošteno in na prihodnjem sestanku teniških igralcev se moramo o tem pogovoriti."

Đoković bo prihodnji teden na lestvici ATP doživel nov padec (22. mesto), kar pomeni, da bi lahko imel na OP Francije še bolj neugoden žreb.

Iz zadnje izkušnje se je nekaj naučil

Čeprav je moral Nadalu priznati premoč, je bil zadovoljen s svojimi igrami v Rimu. Kot je povedal, med njim in Nadalom ni bilo velike razlike, saj bi se dvoboj lahko hitro obrnil v drugo smer. Se je pa v zadnjih mesecih, ko mu ni šlo po načrtih, veliko naučil.

Rafael Nadal
Sportal Nadal prek Đokovića do finala, Halepova zaustavila Šarapovo

Italijanski navijači so mu bili vedno pri srcu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Italijanski navijači so mu bili vedno pri srcu. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Še nikoli nisem bil v takšnem položaju in mislil sem, da ne bom potreboval toliko časa, da se vrnem na tako visoko raven. Očitno sem potreboval več časa in iz tega sem se nekaj naučil. Zadovoljen sem s tem, kako sem igral, in upam, da bom tako igral tudi na OP Francije," je še povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte