Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
12. 7. 2017,
10.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Wimbledon Novak Đoković

Sreda, 12. 7. 2017, 10.42

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković meni, da so organizatorji naredili napako #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Novak Đoković je v torek odigral prestavljen dvoboj četrtfinala, potem ko je v treh nizih odpravil Fancoza Adriana Mannarina. Srb je po dvoboju razkril, da ni bil zadovoljen z odločitvijo organizatorjev, potem ko je bil dvoboj prestavljen na torek.

Novak Đoković bo v sredinih četrtfinalnih obračunih edini igralec, ki bo moral igrati dva dneva zapored, kar je za srbskega zvezdnika zagotovo po svoje hendikep. V ponedeljek sta na igrišču številka ena Rafael Nadal in Gilles Muller igrala epski dvoboj, potem ko sta dvoboj končala šele po petih urah – ob 20.30 po lokalnem času.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Naletel je na gluha ušesa

Za njima bi morala na igrišče stopiti Novak Đoković in Adrian Mannarino. Mnogi so pričakovali, da bodo njun dvoboj prestavili na osrednje igrišče, a so se organizatorji odločili, da zaradi varnosti obiskovalcev dvoboj prestavijo na torek. Ta poteza je naletela na veliko kritik organizatorjev, s tem pa se ni strinjal niti 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

"Mislim, da je bila napaka, ker nisva igrala v ponedeljek. Na osrednjem igrišču bi lahko igrala, ker ima streho in luči. Lahko bi igrala do 23. ure, a oni so pač sprejeli takšno odločitev. Okrog osme ure zvečer smo šli k sodniku in supervizorju in ne vidim razloga, zakaj ne bi igrali v ponedeljek. K sreči so nas v torek razporedili na osrednje igrišče," je po dvoboju povedal Novak.

Ni mi jasno, zakaj nismo igrali v ponedeljek. To sem si želel in bile so možnosti za to. V negotovosti so nas držali več kot dve uri. Sodniki nam niso bili naklonjeni in koncu je prišlo do premestitve dvoboja."

"Razumite, ampak o tem ne želim govoriti"

Trikratni zmagovalec Wimbledona je na sredini tretjega niza proti Francozu zahteval zdravniško pomoč, potem ko je imel težave z desnim ramenom. S tem ima Nole že nekaj časa težave, a zanj je najbolj pomembno, da lahko igra. "Razumite, ampak o tem ne želim govoriti, še posebno, ker je drugi teden turnirja. Ne želim, da se govori o tem, saj ne želim, da se drugi ljudje in igralci spotikajo ob to," je še povedal trenutno četrti igralec sveta.

Đokovića v sredo čaka dvoboj proti Tomašu Berdychu. Beograjčana pa tudi tokrat niso razporedili na osrednje igrišče. Đoković in Berdych bosta kot drugi par igrala na igrišču številka ena. Vreme bo v sredo bolj naklonjeno kot v torek, saj za ta dan ni napovedanih nobenih padavin.

Ne spreglejte