Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2018,
12.06

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

teniški globus Wimbledon Novak Đoković

Nedelja, 1. 7. 2018, 12.06

5 let, 9 mesecev

Novak Đoković je moral začeti od začetka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Marijan Vajda | Foto Guliverimage/Getty Images

Foto: Guliverimage/Getty Images

Novak Đoković bo prihodnji teden začel operacijo Wimbledon, kjer je trikrat že zmagal. Zadnji dve leti mu ni šlo vse po načrtih, za letos pa Srb ostaja uganka. Njegov zdajšnji trener Marijan Vajda je razkril, da so morali v njegovi igri marsikaj spremeniti.

Slovaški trener Marijan Vajda je z Novakom Đokovićem začel spet sodelovati na turnirju v Monte Carlu, ko ga je Beograjčan na njegovo presenečenje znova poklical v ekipo. Pred tem je Nole doživel velik padec v igri, a kot kaže, se zdaj počasi vrača v stare tirnice, so zapisali na B92.

Novak Đoković, Marijan Vajda | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images "Zdaj je drugače"

Če kdo Novaka Đokovića res dobro pozna, je to ravno Vajda, ki ga je pod svoje okrilje vzel, ko je bil nekdanji prvi igralec sveta star 18 let. V dolgoletnem sodelovanju sta dosegla veliko uspehov. Slovaški trener je priznal, da so bile težave v Novakovi igri tako velike, da so morali začeti pri osnovnih stvareh.

"Tudi zdaj je lepo, ampak drugače. Novak me je presenetil s klicem in ko me je vprašal, ali bi se vrnil. Z veseljem sem se odzval, ampak položaj je drugačen, saj raven tenisa ni bila enaka kot prej. Morali smo začeti od začetka in zelo sem zadovoljen s tem, kako je igral v Queen's Clubu," je uvodoma povedal Vajda.

Še vedno isti Nole

Novak Đoković je v Queen's Clubu prišel do finala, kjer je moral po treh nizih priznati premoč Hrvatu Marinu Čiliću.

Vajda je med drugim povedal, da se Novak ni spremenil kot oseba, ampak le kot igralec. "Njegov značaj je tak kot vedno. Je prijeten in rad ima občinstvo. Rad tekmuje in od nekdaj je velik borec ter zmagovalec. Navdušen sem, da sem se lahko vrnil in da ga poskušam spraviti na visoko raven. Bil sem presenečen, da se je v Londonu prebil do finala. Mislil sem si, da bo dobro igral, vsekakor pa si nisem mislil, da bo igral v finalu," je bil presenečen 53-letni teniški trener.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Američan ne vidi ognja v očeh

Veliko bolj skeptičen je John McEnroe, nekdanji vrhunski teniški igralec, ki danes dela kot strokovni komentator. "Položaj je nepredvidljiv. Je eden najboljših igralcev vseh časov in ima šele 31 let. Vseeno ne vidim ognja v njegovi očeh, upam, da ta ogenj ni povsem izginil," je razkril trikratni zmagovalec Wimbledona.

Ne spreglejte