Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
24. 1. 2016,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković OP Avstralije

Nedelja, 24. 1. 2016, 20.10

8 let

Novak Đoković: V ženski slačilnici sem zelo priljubljen

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvi igralec sveta Novak Đoković se zaveda, da je v osmini finala proti Gillesu Simonu igral zelo slabo. Srbski zvezdnik je proti Francozu naredil neverjetnih 100 neizsiljenih napak.

Novak Đoković se je po dramatičnem dvoboju le uvrstil v četrtfinale OP Avstralije. Končni izid je bil 6:3, 6:7 (1), 6:4, 4:6, 6:3, dvoboj pa je trajal več kot štiri ure. Srb je v dvoboju naredil 100 neizsiljenih napak, zapravil pa je tudi veliko žogic za odvzem servisa (6-25).

"Jaz sem bil tisti, ki je zgrešil veliko žogic"

"Vesel sem, ker vem, da slabše ne morem igrati (smeh). Naslednji dvoboj me sploh ne skrbi," je takoj po dvoboju povedal prvi lopar sveta. Na novinarski konferenci so ga vprašali, če je morda dvoboj taktično slabo odigral. "Nič mu ne želim vzeti od tega dvoboja ... Mislim, da je dobro igral in da se je odlično boril, vendar menim, da ni delal nič posebnega. Jaz sem bil tisti, ki je zgrešil veliko žogic na sredini igrišča. Zapravil sem veliko žogic za odvzem servisa. Mislim, da sem sam kriv, da se je dvoboj zavlekel v peti niz."

Dvoboj je trajal štiri ure in pol, v naslednjem dvoboju Beograjčana čaka "japonski samuraj" Kei Nišikori. Kljub napornemu dvoboju proti Francozu Novaka ne skrbi, da se mu ne bi uspelo pripraviti do naslednjega dvoboja. Velikokrat je bil že v takšnem položaju.

"Zmage mi dajo samozavest, porazi pač ne. Tako preprosto je to. Že pred tem sem bil v takšnem položaju, vendar je na turnirjih za grand slam dobro, ker ima igralec prost dan, kar je dovolj časa, da si opomoreš. Bil sem že v težjem položaju, ko sem imel manj časa, da si opomorem. Prepričan sem, da bo vse v redu," je razkril 10-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. Samo na OP Avstralije je zmagal petkrat.

Mnogi so si želeli, da Novak Izgubi

Gilles Simon je po dvoboju povedal, da si je veliko igralcev želelo, da Novak spakira kovčke. "Vem, da je veliko igralcev želelo, da dobim ta dvoboj. Mnogo igralcev bi se bolje počutilo, če bi Novak izpadel. To je nekaj normalnega, saj je najboljši teniški igralec na svetu."

In kako se je na vse skupaj odzval, ko so mu novinarji navrgli, da so si mnogi v slačilnici želeli, da izgubi. "V kateri slačilnici? (smeh) Da, bral sem to, samo ni povedal, v kateri slačilnici. V ženski slačilnici sem zelo priljubljen, tega se zavedam (smeh)," se je pošalil 29-letni teniški igralec, ki je že dolgo časa v zvezi s svojo izbranko Jeleno Đoković.

Ne spreglejte