Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
2. 2. 2015,
10.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Novak Đoković Serena Williams

Ponedeljek, 2. 2. 2015, 10.29

8 let, 5 mesecev

Novak Đoković in Serena Williams bogatejša za skoraj tri milijone evrov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Končal se je prvi turnir za grand slam v letošnji sezoni, OP Avstralije. Na vrhu še vedno ostajajo stara imena. Med ženskami je zmagala Serena Williams, med moškimi pa Novak Đoković.

Pred vsako novo teniško sezono se veliko govori o naslednikih Rogerja Federerja, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Andyja Murrayja … Po prvem velikem turnirju v letošnji sezoni je videti, da bo tudi ta sezona potekala po ustaljenih tirnicah. Dosti drugačne zgodbe ni niti v ženski konkurenci. V finalu sta namreč igrali prva in druga igralka sveta, 33-letna Serena Williams in 27-letna Marija Šarapova.

Kot kaže, se stari mački ne dajo in še naprej uspešno kljubujejo mladeničem, ki počasi trkajo na vrata najboljših. Letošnji uvodni grand slam se je končal že po znanih teniških notah. V finalu sta se na koncu pomerila Novak Đoković in Andy Murray. Srb je tako že petič v svoji karieri dvignil avstralsko lovoriko, Škot pa je v Melbournu odigral že v četrtem finalu. Prav Đoković je pred OP Avstralije menil, da se bodo na koncu za zmago udarila imena, ki jih že zadnjih nekaj let spremljajmo na vrhu lestvice.

Rafael Nadal se vrača po dolgotrajnih poškodbah, vendar je že pokazal znake stare forme. Edino večje razočaranje je poraz 33-letnega Švicarja in očeta štirih otrok Rogerja Federerja, ki ga je v tretjem krogu presenetil Andreas Seppi. Lanski zmagovalec Stan Wawrinka je turnir končal v polfinalu.

Od mlajših igralcev sta se najdlje prebila domačin Nick Kyrgios in Japonec Kei Nišikori, ki resnici na ljubo šteje 25 let in je le dve leti mlajši od letošnjega zmagovalca Novaka Đokovića. Do osmine finala sta se od mlajših teniških igralcev prebila še Grigor Dimitrov in Bernard Tomić. Veliko oči je bilo uprtih v velikega hrvaškega upa Borna Čorića. Mladi Hrvat, ki je lani vzel skalp Rafaelu Nadalu, je izpadel že v prvem krogu tekmovanja.

Očitno bo med ženskami še nekaj časa kraljevala Serena Williams

V ženski konkurenci je zgodba podobna. Pod avstralskim soncem je še šestič v svoji karieri zmagala Serena Williams. V velikem finalu je premagala svojo veliko nasprotnico Marijo Šarapovo. 33-letna Američanka je tako osvojila že 19. turnir za grand slam in pokazala, da se še ne namerava kmalu posloviti od vrhunskega tenisa. Kot kaže, bodo morale mlajše tekmovalke še nekoliko počakati, da se sprosti prvo mesto na lestvici WTA.

Med mlajšimi tekmovalkami je za presenečenje poskrbela 19-letna Američanka Madison Keys, ki se je prebila do polfinala, na svoji poti do polfinala pa je pod hladno prho poslala četrto nosilko Petro Kvitovo. V četrtfinalu je premagal 34-letno Sereno Williams, ki se počasi vrača na stara pota. 20-letna Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je pred turnirjem veljala za tiho favoritinjo, se je ustavila v četrtfinalu.

Res je, sezona se je šele začela in zagotovo bomo v nadaljevanju priča kakšnemu presenečenju. Po prvih rezultatih sodeč pa je videti, da bodo na glavnih teniških turnirjih kraljevala že znana imena.

Ne spreglejte