Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2011,
10.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đoković Ivan Lendl

Petek, 13. 5. 2011, 10.14

8 let

Neustavljivi Đoković na prestolu že v nedeljo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uradno druga številka svetovnega moškega tenisa Novak Đoković, sicer pa letos najbolj vroči igralec v tenisu, niz nepremagljivosti nadaljuje tudi na teniškem mastersu v Rimu.

Najboljši srbski teniški igralec se je brez težav uvrstil v četrtfinale, ko je že po po dveh nizih s 6:4, 6:1 izločil Švicarja Stanislasa Wawrinko. Đoković je v letošnjem letu dobil vse dvoboje, ki jih je igral. Tako je zbral letos že 34 zmag, s čimer se vse bolj približuje rekordu, ki ga je postavil Američan Johna McEnroe z 42 zmagami od januarja do maja leta 1984. Đoković je neporažen od novembra lani ter je zbral že 36 zmag v nizu.

Najboljši srbski teniški igralec je letos nanizal že šest turnirskih zmag, in sicer je zmagal na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu, nato pa je še slavil v Dubaju, Indian Wellsu, Miamiju, Beogradu in Madridu. Prav v Rimu pa bi lahko ogrozil primat Španca Rafaela Nadala na lestvici ATP. Razlika med obema je bila na začetku sezone več kot 6000 točk v Nadalovo korist, toliko točk, kolikor jih je takrat imel skupno Đoković. V pičlih petih mesecih pa se je razlika zmanjšala na 1805 točk. Nadal na turnirju v Rimu brani 1000 točk, Nole ne brani nobene točke, kar pomeni, da bi se lahko povzpel na vrh lestvice, če bi osvojil turnir v večnem mestu, Nadal pa bi obstal v četrtfinalu.

Nadal se je sicer prav tako prebil v četrtfinale, ko je odpravil rojaka Feliciana Lopeza s 6:4, 6:2. Zato pa je v osmini finala Rima obstal nekoč prva teniška violina Švicar Roger Federer, ki je moral priznati premoč Francozu Richarda Gasquetu, ki je dvoboj dobil po treh nizih, zadnja dva niza je dobil po podaljšani igri.

Nadal se bo v četrtfinalu meril s Hrvatom Marinom Čilićem, Đoković s petim nosilcem Švedom Robinom Söderlingom, četrti nosilec Britanec Andy Murray z Nemcem Florianom Mayerjem, sedmi nosilec Čeh Tomaš Berdych pa z Gasquetjem.

Ne spreglejte