Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
4. 5. 2017,
14.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Ilie Nastase

Četrtek, 4. 5. 2017, 14.30

6 let, 7 mesecev

Nekdanjega prvega igralca ne bodo povabili v Wimbledon #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Organizatorji najprestižnejšega teniškega turnirja v Wimbledonu so se odločili, da nekdanjega prvega igralca sveta Ilia Nastaseja zaradi njegovih neprimernih izpadov ne bodo povabili v častno ložo. Kontroverzni Romun je organizatorje označil za netolerantne.

Ilia Nastase, nekdanji vrhunski teniški igralec, je z nespoštljivim obnašanjem v zadnjem času dvignil veliko prahu. Konec aprila je v pokalu Fed na dvoboju med Romunijo in Veliko Britanijo ostro zmerjal kolegico Anne Koethavong in najboljšo britansko igralko Johanno Konta. Zadnja je bila tako zelo prizadeta, da je na igrišču začela jokati. Pozneje je Romun zmerjal še glavnega sodnika, tako da so ga morali izločiti s tekmovanja, potem pa je nekaj ostrih besed zabrusil še novinarki.

Že pred tem dejanjem je bil žaljiv do Serene Williams, ene najboljših teniških igralk na svetu. V pogovoru z romunskimi novinarji glede njene nosečnosti je izjavil: "Bomo videli, kaj bo prišlo ven. Morda čokolada z mlekom." Pred dnevi je te besede le vzel nazaj in se Američanki opravičil.

Philip Brook, predsednik All England Cluba, je obsodil njegova dejanja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Philip Brook, predsednik All England Cluba, je obsodil njegova dejanja. Foto: Guliverimage/Getty Images

Obsojajo njegova dejanja

Teh nespametnih potez niso spregledali organizatorji v Wimbledonu, ki so se odločili, da dvakratnega finalista Wimbledona tokrat ne bo med povabljenimi. To je na sredini novinarski konferenci potrdil tudi Philip Brook, predsednik All England Club. "Njegova dejanja so bila nepremišljena in jih obsojamo. V zvezi s tem smo se odločili, da ga ne bomo povabili v častno ložo," je povedal Brook.

"Kaj ima Wimbledon s tem, kar sem rekel o Sereni?"

To pa je bilo dvakratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam vse prej kot všeč in nastalo situacijo je komentiral v svojem slogu. "Kaj ima Wimbledon s tem, kar sem rekel o Sereni in na dvoboju v Romuniji? Če bi naredil nekaj neumnega v Wimbledonu, potem bi razumel … V tem primeru pa tega ne razumem," je za romunsko spletno stran ProSport povedal 70-letnik in jim naprej vrgel še leto 1973.

Ilie Nastase | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

"Leta 1973, ko so vsi drugi zavrnili igranje v Wimbledonu, sem jaz igral. Ali to nič ne šteje? Če bodo do tega netolerantni, potem ne morem ničesar narediti."

Ilia Nastase, ki je že od nekdaj znan po dolgem jeziku, je eden izmed petih teniških igralcev, ki je v karieri več kot stokrat zmagal na turnirjih ATP, 57-krat posamično in 45-krat med dvojicami. Leta 1991 so ga sprejeli tudi v Mednarodni teniški hram slavnih.

Ne spreglejte