Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2022,
9.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Natisni članek

teniški globus Holger Rune Stan Wawrinka

Četrtek, 3. 11. 2022, 9.20

1 leto, 2 meseca

"Ne obnašaj se kot otrok na igrišču" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Holger Rune | Holger Rune je znan po tem, da na igrišču hitro izgubi živce. | Foto Guliverimage

Holger Rune je znan po tem, da na igrišču hitro izgubi živce.

Foto: Guliverimage

Stan Wawrinka, trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam, je na teniškem turnirju v Parizu mlademu igralcu Holgerju Runeju na mreži namenil nekaj vzgojnih besed. Švicar je očitno težko prenesel poraz, a nedolžen ni niti mladi Danec.

Stan Wawrinka in šele 19-letni Holger Rune sta se na turnirju serije masters v Parizu srečala v prvem krogu. Dvoboj je po napetem dogajanju in treh nizih dobil Rune. Na mreži se nasprotnika nista nič kaj prijateljsko pozdravila. Bolj kot ne je kazalo na frustracije 37-letnega Stana Wawrinke (153. mesto na lestvici ATP), ki se že nekaj časa neuspešno vrača v vrh svetovnega tenisa.

"Moj nasvet je, da se nehaš obnašati kot otrok na igrišču. V redu?" je Wawrinka na mreži dejal danskemu igralcu.

Holger Rune | Foto: Reuters Foto: Reuters Mama mladega Danca ne verjame tem besedam

Čeprav so na družbenih omrežjih objavili posnetek, na katerem se razločno sliši, kaj je rekel Wawrinka, pa mama mladega danskega zvezdnika ne verjame, da je Wawrinka zmožen česa takšnega.

"Težko si predstavljam, da bi športnik, kot je Stan, rekel nekaj takšnega. Potem bi bil videti kot človek, ki ne zna prenesti poraza. Holger je dejal le, da mu želi vse dobro ob rezultatih, ki jih je dosegel v zadnjih tednih," je Aneke, mama mladega igralca, povedala za dansko televizijo TV2.

Spodaj si lahko ogledate nekaj izpadov mladega danskega igralca.

Vseeno zna narediti dramo

Čeprav Rune v dvoboju s Stanom Wawrinko ni počel ničesar nenavadnega, je znan po tem, da ima lahko tudi izpade na igrišču. Letos na OP Francije je bil vpleten v spor z Norvežanom Casperjem Ruudom, pred tem je kričal na sodnika, svoji mami pa je dejal, da naj zapusti tribune.

Čustveni Rune je Ruuda obtožil, da mu je po dvoboju nekaj zabrusil v obraz, kar je Norvežan označil za debelo laž. Pravzaprav se je trenutno 4. igralec sveta odzval veliko bolj zrelo. "Holgerja ne poznam osebno, vendar sem po televiziji videl, da lahko naredi veliko dramo. Mlad je, nov in to je razumljivo. A ko prideš na velika igrišča, je morda čas, da malo odrasteš," je takrat izjavil 23-letni Norvežan.

Na zadnjih 17 dvobojih je izgubil le dvakrat. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na zadnjih 17 dvobojih je izgubil le dvakrat. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V zadnjem obdobju igra vrhunski tenis

Holger Rune je trenutno v izjemni formi, saj je na zadnjih 17 dvobojih le dvakrat izgubil. Devetnajstletnik je v svoji karieri osvojil že tudi turnirski lovoriki. Na turnirju serije masters v Parizu se je uvrstil v osmino finala, v kateri bo njegov nasprotnik Rus Andrej Rubljov.

Arina Sabalenka
Sportal Sabalenka v finalu WTA presenetila drugo nosilko
tenis, pesek
Sportal Teniški svet je zgrožen, fizično nasilje očeta nad hčerko #video
Ne spreglejte