Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
15. 2. 2015,
7.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal

Nedelja, 15. 2. 2015, 7.55

8 let

Nadal odkrito: Želim postati najboljši vseh časov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Teniški igralec Rafael Nadal je v svoji karieri osvojil štirinajst turnirjev za grand slam. Špancu pa je povsem jasno, kaj želi doseči v prihodnje. Rad bi se zapisal v zgodovino.

Že velikokrat se je govorilo, da bi letošnja sezona lahko odločila, kdo bo najboljši igralec vseh časov. Trenutno na teniških igriščih prevladujejo Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković in Andy Murray. Nezadržno se bliža čas, ko bodo tudi oni počasi obesili lopar na klin, in šele takrat se bo lahko odločalo o tem, kdo je največji vseh časov.

Trenutno najbolje kaže Rogerju Federerju, ki ima v svoji vitrini 17 lovorik s turnirjev za grand slam, prav tako pa je največ tednov preživel na vrhu lestvice ATP. Švicarju vedno bolj za ovratnik diha Rafael Nadal. Španec ima trenutno štirinajst zmag na turnirjih velike četverice, kar devet pa jih je osvojil na OP Francije, kar je svojevrsten dosežek. V prihodnjih mesecih bodo vse oči uprte v kralja peska, saj se začenjajo turnirji na peščeni podlagi. Prav zanimivo bo videti, ali bo še vedno dominiral na rdečem pesku.

Uživam v tem, kar delam, in tenis me dejansko osrečuje

Svojih velikih dosežkov se zaveda tudi Nadal, ki mu je povesem jasno, kaj si želi doseči v svoji že tako uspešni karieri. "Če me vprašate, ali želim postati najboljši vseh časov, je moj odgovor seveda, čeprav vem, da bo zelo težko. Ne vem, ali bo vse odvisno od mene in ali bo vse v mojih rokah. O tem ne razmišljam veliko. Na koncu kariere bomo videli, na katero mesto lestvice najboljših se bom uvrstil."

Rafa se je lani ubadal z velikimi zdravstvenimi težavami in izgubil skoraj pol sezone. Zaradi vseh teh poškodb se mnogi sprašujejo, koliko časa bo lahko še igral tenis na najvišji ravni. Treba je vedeti, da ni več med najmlajšimi, saj bo letos dopolnil 29 let. "Vse bo odvisno od mojega fizičnega in psihičnega stanja. Uživam v tem, kar delam, in tenis me dejansko osrečuje, ne glede na poškodbe. Želim igrati toliko časa, kot bo mogoče," je povedal Majorčan.

V Parizu bo lovil svojo že deseto zmago

S to izjavo je Španec osrečil marsikaterega svojega navijača. Čez štiri mesece bo jasno, ali bo 28-letnik na OP Francije dosegel nov mejnik. Nadal lahko osvoji svojo deseto zmago v Parizu. Verjetno ga bo pri tem najbolj ogrožal prvi igralec sveta Novak Đoković, ki je lani v finalu OP Francije doživel enega najbolj bolečih porazov. Če bi Nadal dosegel zmago, bi bila to že njegova 15. na turnirjih za grand slam, tako da bi za velikim Federerjem zaostajal le dve zmagi. A treba je vedeti, da ima tudi 33-letni Švicar še veliko visokih ciljev pred seboj.

Ne spreglejte