Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2011,
22.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Nadal John Isner

Torek, 24. 5. 2011, 22.57

8 let

Nadal: Kot v izvajanju kazenskih strelov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V torek popoldne se je po treh nizih dvoboja Rafael Nadal – John Isner v prvem krogu OP Francije na osrednjem igrišču Philippe Chatrier obetala ena izmed največjih pariških teniških senzacij.

Američan je namreč proti prvemu igralcu sveta, petkratnemu zmagovalcu Roland Garrosa in branilcu naslova na tem turnirju povedel z 2:1 v nizih. Še nikdar se ni zgodilo, da bi branilec naslova OP Francije izpadel že v prvem krogu, če pa bi se to pripetilo enemu izmed najboljših igralcev peščenih igrišč vseh časov, bi bila senzacija še toliko večja. Nadal je na koncu vseeno slavil s 6:4, 6:7 (2), 6:7 (2), 6:2, 6:4.

"Bilo je, kot v izvajanju kazenskih strelov. Njegov začetni udarec je bil na trenutke neubranljiv. V podaljšani igri sem bil ves čas pod pritiskom," je Rafael Nadal komentiral izvrsten začetni udarec ameriškega velikana, ki je lani v Wimbledonu proti Francozu Nicolasu Mahutu dobil najdaljši dvoboj v zgodovini tenisa. Isner je takrat peti niz odločil v svojo korist šele po 138 igri. Tudi tokrat je odlično serviral in v obeh podaljšanih igrah nekoliko nervoznemu Nadalu ni prepustil veliko možnosti.

Nadalova učna ura v četrtem in petem nizu

Pozneje se je izkazalo, da Nadalova zmaga pravzaprav ni bila v nobenem trenutku ogrožena, saj je prvi igralec sveta v četrtem nizu močno dvignil raven svoje igre. Tako na začetku četrtega kot petega niza mu je uspel brejk, tako da Isner ni bil v nobenem trenutku v zmagovitem položaju. "Mislil sem (pred začetkom četrtega niza, op. p.), da če bom nadaljeval s tako igro in dal vse od sebe, da bom morda celo dobil dvoboj. V vsakem primeru moraš v to verjeti, sicer je nesmiselno stopiti na igrišče. Nato pa je začel igrati najboljši tenis, ki sem ga kdaj videl v življenju. Zato je številka ena na svetu in eden največjih igralcev vseh časov," je John Isner zapel hvalospev devetkratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam. Nadal je v zaključku dvoboja s svojo značilno igro popolnoma izmučil visokoraslega Američana.

Isner je v najbolj zanimivem obračunu tretjega dne vknjižil 69 neubranljivih točk, osem več od Nadala, a je bil slednji precej uspešnejši v neizsiljenih napakah. Naredil jih je le 27. Španec tako še vedno ostaja v igri za osvojitev desetega turnirja za grand slam in že šestega pariškega, s čimer bi se po številu dobljenih Roland Garrosov izenačil z legendarnim Švedom Björnom Borgom. "Peščeni kralj" je odigral že svoj 18. dvoboj v petih nizih, od tega je izgubil le trikrat.

Ne spreglejte