Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2020,
19.25

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Kaja Juvan Polona Hercog OP Francije

Četrtek, 1. 10. 2020, 19.25

3 leta, 6 mesecev

OP ZDA, WTA, 5. dan

Slab pariški dan za Slovenke, do zmage le Zidanškova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Kaja Juvan | Kaja Juvan je izgubila proti francoski vrstnici. | Foto Gulliver/Getty Images

Kaja Juvan je izgubila proti francoski vrstnici.

Foto: Gulliver/Getty Images

Četrtek na OP Francije je imel močan slovenski pridih, za katerega je poskrbelo pet naših teniških igralk. A ni bil vesel. V konkurenci posameznic sta namreč v drugem krogu izpadli Polona Hercog in Kaja Juvan, med ženskimi dvojicami pa Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, le Tamara Zidanšek je napredovala v drugi krog.

Aljaž Bedene
Sportal Aljaž Bedene preskočil Srba, Đoković brez težav prek Litovca

Na teniškem OP Francije smo danes stiskali pesti za slovenske igralke, pa ni pomagalo. Šele 19-letna Kaja Juvan, ki je v uvodnem krogu premagala slovito Angelique Kerber, nekdanjo prvo igralko sveta in trikratno zmagovalko turnirjev za grand slam, je v drugem krogu naletela na previsoko oviro. Izločila jo je prav tako 19-letna Francozinja Clara Burel, trenutno 357. igralka sveta. Kaja se je pred dvema letoma s Francozinjo pomerila na olimpijskih igrah mladih in jo ugnala s 7:5 in 6:4, tokrat v Parizu pa je bolje igrala domačinka in se v naslednji krog prebila z izidom 7:6 (6) in 6:2.

Juvanova je tekmo sicer začela napadalno, a je pri tem delala preveč napak. Burelova je povedla s 3:1, imela na servis tekmice tri "break žogice, a jih je Juvanova ubranila, nato pa začela igrati bolj zanesljivo. Prišla je do vodstva s 5:4, nato pa imela v podaljšani tudi dve možnosti za vodstvo 1:0. Ni ju izkoristila, vodstva se je veselila Francozinja.

Ta je v nadaljevanju zaigrala še bolje, na koncu je bila boljša pri praktično vseh statističnih podatkih. Juvanovi je uspelo izenačiti na 1:1, nato pa je Borelova dobila štiri zaporedne igre, spretno je izkoriščala napake Slovenke, ki se ji je vse bolj "krajšala roka". Pri zaostanku 2:5 je še imela priložnost, da tekmice vzame servis, toda tudi ta je splavala po vodi. Tako je tudi tokrat obstala v drugem krogu, kar je njen najboljši dosežek na turnirjih za grand slam.

Kaja Juvan | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Kaja Juvan: Nasprotnica si je upal več

“Danes nisem igrala tako, kot sem si želela. V prvem nizu je bilo zelo napeto. Imela sem svoje priložnosti, ampak je bila na koncu ona bolj odločna. V drugem nizu je igrala še bolje. Razočarana sem, ampak mislim, da si je ona upala več in zaradi tega je tudi zmagala. Velikokrat me je kaznovala, ker nisem šla dovolj odločno v točko. Tudi njen forehand je bil danes zares zelo dober. Velikokrat je z njim vzela tudi mojo hitrost. Zdaj gremo domov, kjer se bom resetirala in se pripravila na nove turnirje,” je za konec iz Pariza sporočila Kaja Juvan.

Hercogova izgubila proti 18-letni Kanadčanki

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je presenetljivo izgubila v drugem krogu.. Kanadčanka Leylah Annie Fernandez, stota igralka svetovne lestvice, je slavila s 6:4, 3:6 in 6:1. Njun prvi medsebojni dvoboj se je končal po dveh urah in 24 minutah.

Osemnajstletna igralka iz Montreala, nekdanja prva mladinka sveta, je že izenačila svoj največji uspeh na grand slamih. V drugi krog se je uvrstila že v ZDA, na svojem prvem turnirju na tej najvišji ravni pa je v začetku leta v Avstraliji končala v prvem krogu.

"Treba se je sprijazniti s tem in pustiti ta poraz za seboj"

“Razočarana sem. Ves čas je šlo gor in dol. Imela sem svoje priložnosti. Igrišča štiri in pet sta veliko bolj trda kot ostala, kjer je bolj blatno. Njej takšna podlaga bolj ustreza. Imela sem priložnosti. Nisem igrala idealno. Treba se je sprijazniti s tem in pustiti ta poraz za seboj. Danes se res ni izšlo, malo se moram odklopiti. Zdaj sledijo treningi in naslednja sezona,” je dejala Hercogova.

Polona Hercog je izpadla v drugem krogu Roland Garrosa. | Foto: Gulliver/Getty Images Polona Hercog je izpadla v drugem krogu Roland Garrosa. Foto: Gulliver/Getty Images

Tamara Zidanšek v drugi krog dvojic, Srebotnikova in Klepačeva sta se poslovili

Tamara Zidanšek je na teniškem turnirju za grand slam v Parizu v prvem krogu dvojic skupaj z Japonko Miyu Kato premagala Francozinji Tessah Andrianjafitrimo in Chloe Paquet s 6:3 in 6:3.

Velenjčanka Katarina Srebotnik je na teniškem turnirju za grand slam v Parizu v prvem krogu dvojic, kjer je igrala z Nemko Anna-Lena Friedsam, izpadla. Premagali sta ju Američanki Jennifer Brady in Caroline Doleheide s 5:7, 6:1 in 6:2.

Andreja Klepač je združila moči z Lucie Hradecka, a sta morali igralki v prvem krogu priznati premoč Aliaksandri Sašanovič in Marti Kostyuk. Belorusko-ukrajinska zasedba je bila boljša s 6:4 in 6:1.

Jelena Ostapenko je izločila drugo nosilko Karolino Pliškovo. | Foto: Gulliver/Getty Images Jelena Ostapenko je izločila drugo nosilko Karolino Pliškovo. Foto: Gulliver/Getty Images Poslovila se je druga nosilka turnirja

Čehinja Karolina Pliškova, druga nosilka odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu, je izpadla že v 2. krogu. Izločila jo je Latvijka Jelena Ostapenko, ki je po 69 minutah gladko zmagala s 6:4 in 6:2.

Ostapenkova je na Roland Garossu zmagala leta 2017, ta čas pa je 23-letnica šele na 43. mestu svetovne lestvice.

OP Francije, drugi krog:

Clara Burel (Fra) - Kaja Juvan (Slo) 7:6 (6) in 6:2;
Leylah Annie Fernandez (Kan) - Polona Hercog (Slo) 6:4, 3:6, 6:1;
Jelena Ostapenko (Lat) - Karolina Pliškova (Češ, 2) 6:4, 6:2;
Arina Sabalenka (Blr/8) - Darja Kasatkina (Rus) 7:6 (6), 6:0;
Danielle Collins (ZDA) - Clara Tauson (Dan) 6:2, 6:3;
Sofia Kenin (ZDA/4) - Ana Bogdan (Rom) 3:6, 6:3, 6:2;
Petra Kvitova (Češ/7) - Jasmine Paolini (Ita) 6:3, 6:3;
Leylah Fernandez (Kan) - Polona Hercog (Slo) 6:4, 3:6, 6:1;
Paula Badosa (Špa) - Sloane Stephens (ZDA/29) 6:4, 4:6, 6:2;
Ons Jabeur (Tun/30) - Nao Hibino (Jap) 7:6 (4), 6:4;
Garbine Muguruza (Špa/11) - Kristyna Pliškova (Češ) 6:3, 6:2
Patricia Tig (Rom) - Christina McHale (ZDA) 6:4, 6:3;
Irina Maria Bara (Rom) - Alison Van Uytvanck (Bel) 6:1, 4:0, predaja
Shuai Zhang (Kit) - Alize Cornet (Fra) 6:4, 7:6 (3);
Laura Siegemund (Nem) - Julia Görges (Nem) 1:6, 6:1, 6:3;

Dvojice, 1. krog:

Jennifer Brady/Caroline Doleheide (ZDA) - Katarina Srebotnik/Anna-Lena Friedsam (Slo/Nem) 5:7, 6:1, 6:2;
Tamara Zidanšek/Miyu Kato (Slo/Jap) - Tessah Andrianjafitrimo/Chloe Paquet (Fra) 6:3, 6:3;
Marta Kostjuk/Aleksandra Sasinovič (Ukr/Blr) - Andreja Klepač/Lucie Hradecka (Slo/Češ) 6:4, 6:1.

Robi Cokan
Sportal Slovenski trener zaradi svoje varovanke tudi do polnoči na igriščih Roland Garrosa
Kaja Juvan
Sportal Presenečenje na OP Francije: pa naj še kdo kaj reče o slovenski najstnici
 
Ne spreglejte