Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 6. 2023,
21.00

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Frances Tiafoe Katie Boulter Wimbledon tenis Andy Murray

Nedelja, 18. 6. 2023, 21.00

10 mesecev, 3 tedne

Teniški globus, 18. junij

Novo upanje za britanski tenis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Katie Boulter | Katie Boulter | Foto Reuters

Katie Boulter

Foto: Reuters

Nekdanji prvi teniški igralec sveta Britanec Andy Murray je dobil še drugi zaporedni turnir serije challenge. Na travi tako skuša obuditi svojo kariero. Na ženskem delu turnirja v Nottinhamu pa je zmagala njegova rojakinja Katie Boulter.

Frances Tiafoe
Sportal Tiafoe ni dovolil še enega presenečenja

Murray vendarle še lahko osvaja turnirje

Andy Murray | Foto: Reuters Andy Murray Foto: Reuters Po Surbitonu je bil Andy Murray brez izgubljenega niza najboljši tudi v Nottinghamu, kjer je v finalu premagal Francoza Arthurja Cazauxa s 6:4 in 6:4. S tem je prišel do svoje desete posamične zmage zapovrstjo, take serije pa ni imel že od leta 2017.

Ali lahko računa na odlične predstave v Wimbledonu, pa bo bržkone pokazal zadnji turnir pred obračuni na "sveti travi", tekmovanje v Queensu. Tam bo konkurenca mnogo močnejša kot na challengerjih, v žrebu so namreč tudi Carlos Alcaraz, Matteo Berrettini in Holger Rune.

Strokovnjaki menijo, da je glede na gibanje, servis in udarce videti zelo dobro, na odgovor na vprašanje, ali se lahko meri z najboljšimi tudi v Wimbledonu, kjer je leta 2017 zaradi poškodbe kolka odšepal z igrišča in se od takrat boril z zdravstvenimi težavami, pa bo potrebno počakati.

Katie Boulter zmagovalka Nottinghama

Britanka Katie Boulter je zmagovalka mednarodnega ženskega teniškega turnirja WTA v Nottinghamu. V finalu je s 6:3 in 6:3 po 75 minutah premagala rojakinjo Jodie Burrage

Tiafoe v Stuttgartu Struffu preprečil prvo zmago

Frances Tiafoe in Jan-Lennard Struff | Foto: Reuters Frances Tiafoe in Jan-Lennard Struff Foto: Reuters Na turnirju ATP v Stuttgartu je zmagal Američan Frances Tiafoe. V finalu je ugnal Nemca Jan-Lennarda Struffa s 4:6, 7:6 (1) in 7:6 (8) ter 33-letnemu Nemcu, ki je imel tudi zaključno žogico, preprečil, da bi končno prišel do prve turnirske zmage v karieri.

"Res nora tekma. Priložnost sva imela oba," je po zmagi pred 5000 pretežno nemškimi navijači, ki po letu 1991 in Michaelu Stichu še vedno čakajo na prvo domači zmago, dejal Američan, ki bo na ponedeljkovi jakostni lestvici ATP član elitne deseterice.

S pripravljenostjo pred turnirjem v Wimbledonu, ki se prične čez 14 dni, pa sta lahko zadovoljna oba, saj se je tudi Stuttgart igral na travi in služil kot priprava na naslednji turnir za grand slam.

Aleksandrovi turnir v Hertogenboschu

Rusinja Jekaterina Aleksandrova je osvojila turnir v Hertogenboschu na Nizozemskem. V finalu turnirja serije WTA 250 je premagala rojakinjo Veroniko Kudermetovo. Aleksandrova je še četrtič v karieri zmagala na tem turnirju. Kudermetova, 14. igralka sveta in prva nosilka turnirja, je dobila prvi niz, a je nato Aleksandrova dobila naslednja dva.

V moški konkurenci pa je v Hertogenboschu zmagal domačin Tallon Griekspoor. V finalu je po napetem obračunu in več kot dveh urah in pol igre ugnal Avstralca Jordana Thompsona s 6:7 (4), 7:6 (3) in 6:3. Šestindvajsetletni Nizozemec je dosegel drugo zmago v karieri. Pred tem je bil letos najboljši že na turnirju v indijskem Puneju. Za 29-letnega Avstralca je bil to sploh prvi finale v karieri.

Nottigham, WTA:

Finale:

Katie Boulter (VBr) - Jodie Burrage (VBr) 6:3, 6:3.

Stuttgart, ATP:

Finale:

Frances Tiafoe (ZDA/3) - Jan-Lennard Struff (Nem) 4:6, 7:6 (1), 7:6 (8).

Hertogenbosch, WTA:

Finale:

Jekaterina Aleksandrova (Rus/4) - Veronika Kudermetova (Rus/1) 4:6, 6:4, 7:6 (3);

Hertogenbosch, ATP:

Finale:

Tallon Griekspoor (Niz/7) - Jordan Thompson (Avs) 6:7 (4), 7:6 (3), 6:3.
Taylor Fritz
Sportal Uvodni turnirji na travi s številnimi presenečenji
Ne spreglejte