Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 6. 2023,
18.40

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

tenis Frances Tiafoe Jekaterina Aleksandrova Veronika Kudermetova teniški globus

Sobota, 17. 6. 2023, 18.40

10 mesecev, 3 tedne

teniški globus, 17. junij

Tiafoe ni dovolil še enega presenečenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Frances Tiafoe | Frances Tiafoe  | Foto Reuters

Frances Tiafoe

Foto: Reuters

Rusinji Jekaterina Aleksandrova in Veronika Kudermetova se bosta pomerili za naslov na travnatem teniškem turnirju v Hertogenboschu na Nizozemskem. Na moškem delu tega turnirja pa sta se v finale uvrstila Nizozemec Tallon Griekspoor in Avstralec Jordan Thompson. V finalu turnirja v Stuttgartu pa bosta igrala Američan Frances Tiafoe in Nemec Jan-Lennard Struff.

Taylor Fritz
Sportal Uvodni turnirji na travi s številnimi presenečenji

Američan Frances Tiafoe bo v nemškem Stuttgartu naskakoval tretji naslov v karieri, domačin Jan-Lennard Struff pa sploh prvega. Prav 33-letni domačin ima za sabo eno boljših sezon v karieri. Maja je igral v finalu mastersa v Madridu, kjer je po treh nizih izgubil proti Špancu Carlosu Alcarazu. Pred tem je v finalu igral le še pred dvema letoma v Münchnu, prav tako na pesku.

V drugem polfinalu domačega turnirja je Struff premagal Poljaka Huberta Hurkacza, sicer četrtega nosilca, s 3:6, 6:3, 6:3. V prvem pa je tretjepostavljeni Tiafoe za sedmi finale v karieri ugnal Madžara Martona Fucsovicsa s 6:3, 7:6 (11). Petindvajsetletni Američan je doslej slavil na turnirjih v domačih Delray Beachu (2018) in Houstonu (2023), tako kot Struff pa bo prvič igral v finalu na travnati podlagi.

Zmagovalka Hertogenboscha bo Rusinja

Veronika Kudermetova | Foto: Guliverimage/dpa Veronika Kudermetova Foto: Guliverimage/dpa V polfinalu je branilka naslova Jekaterina Aleksandrova ugnala Belorusinjo Aleksandro Sasnovič s 6:1, 7:6 (1), medtem ko je bila prva nosilka Veronika Kudermetova boljša od slovaškega presenečenja Viktorie Hrunčakove s 6:3, 6:2.

Četrtopostavljena Aleksandrova je doslej v petih finalih trikrat slavila, nazadnje v Seulu septembra lani. Za Kudermetovo bo finale na Nizozemskem prav tako šesti, a je na zadnjih stopničkah slavila le enkrat. Slavila je v Charlestonu na pesku pred dvema letoma. Za Kudermetovo bo to prvi finale na travnati podlagi, za njeno tekmico pa drugi, potem ko je prav v Hertogenboschu lani premagala Belorusinjo Arino Sabalenka.

Nizozemec Tallon Griekspoor in Avstralec Jordan Thompson sta finalista Hertogenboscha v moški konkurenci. Za oba bo to drugi finale v karieri, le da bo Nizozemec lovil drugo zmago, Avstralec pa prvo. Nepostavljeni Thompson je v prvem polfinalu ugnal rojaka Rinkyja Hijikato s 7:6 (3), 6:3. V drugem pa je tri leta mlajši in šestopostavljeni Griekspoor premagal Finca Emila Ruusuvuorija s 6:4, 7:5.

Domačinki v finalu Nottinghama

Britanski teniški igralki Katie Boulter in Jodie Burrage pa sta finalistki turnirja serije WTA v domačem Nottinghamu. Obe bosta sploh prvič igrali v finalu turnirjev na najvišji ravni. Šestindvajsetletna Boulter je ugnala še tretjo Britanko v polfinalu, od Heather Watson je bila boljša s 6:4, 7:5. Dve leti mlajša Burrage pa je bila s 7:5, 7:5 boljša od Francozinje Alize Cornet.

Stuttgart, ATP:

Polfinale:

Jan-Lennard Struff (Nem) - Hubert Hurkacz (Pol/4) 3:6, 6:3, 6:3;
Frances Tiafoe (ZDA/3) - Marton Fucsovics (Mad) 6:3, 7:6 (11);

Hertogenbosch, WTA:

Polfinale:

Veronika Kudermetova (Rus/1) - Viktoria Hrunčakova (Slk) 6:3, 6:2;
Jekaterina Aleksandrova (Rus/4) - Aleksandra Sasnovič (Blr/7) 6:1, 7:6 (1);

Hertogenbosch, ATP:

Polfinale:

Jordan Thompson (VBr) - Rinky Hijikata (Avs) 7:6 (3), 6:3;
Tallon Griekspoor (Niz/6) - Emil Ruusuvuori (Fin) 6:4, 7:5;

Nottingham, WTA:

Polfinale:

Jodie Burrage (VBr) - Alize Cornet (Fra) 7:5, 7:5;
Katie Boulter (VBr) - Heather Watson (VBr) 6:4, 7:5.

Stefanos Cicipas
Sportal Cicipas in Medvedjev prva nosilca, a na travi že poražena
Ne spreglejte