Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2008,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 25. 1. 2008, 15.09

8 let

Mlada teniška ekipa pred zahtevno preizkušnjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska ženska teniška reprezentanca bo od 29. januarja do 2. februarja nastopila na tekmovanju prve evroafriške skupine pokala Fed v Budimpešti, kjer bo v konkurenci še 14 reprezentanc.

Med 15 ženskimi teniškimi reprezentancami, ki bodo igrale v madžarski prestolnici, je tudi slovenska. Čaka jo zelo zahtevna naloga, kajti nekatere reprezentance imajo v svojih vrstah igralke, ki spadajo v sam svetovni vrh. Srbija je tako prijavila Jeleno Janković (tretja na lestvici WTA) in Ano Ivanović (4.), Švica Patty Schnyder (16.), Madžarska Agnes Szavay (20.), Poljska pa Agnieszko Radwansko (26.).

Slovenska izbrana vrsta, v kateri ne bo Katarine Srebotnik, ima skromne cilje, poglavitni pa je vsekakor obstanek v prvi evroafriški skupini. Za dosego tega cilja bo v eni od štirih predtekmovalnih skupin potrebno premagati vsaj eno reprezentanco. "Andreja Klepač, Maša Zec Peškirič, Polona Hercog in Diana Nakič so sposobne izpolniti naša pričakovanja, morda tudi presenetiti. Žreb bo prihodnji torek in tedaj bo lažje oceniti naše možnosti v boju za obstanek ali kakšno vidnejšo uvrstitev. Tekmovanje bo zelo naporno, vendar upam, da bodo naša dekleta kljub temu uspešno igrala, dala vse od sebe in da se bomo zadovoljni vrnili domov," je na današnji predstavitvi reprezentance v Mariboru povedal kapetan ženske reprezentance Iztok Božič.

Na predstavitvi je manjkala Maša Zec Peškirič, ki se bo soigralkam pridružila v nedeljo, ko bo naša izbrana vrsta odpotovala v Budimpešto. Klepačeva, Hercogova in Nakičeva so bile prav tako optimistične. "Glede na to, da bodo v Budimpešti nastopile nekatere igralke, ki krojijo svetovni vrh, nas čaka zahtevna preizkušnja, a se ne bojim iger s tekmicami, ki so na lestvici WTA veliko višje uvrščene od mene," je samozavestno dejala Andreja Klepač, podobno je razmišljala Polona Hercog: "Za mano so trije turnirji ITF, na katerih sem igrala dobro, a se zavedam, kakšne igralke nas čakajo v Budimpešti. Toda dokazovati se je potrebno prav v igri s tekmicami, ki veljajo za boljše," je dodala s 17 leti najmlajša igralka v slovenski izbrani vrsti. Diana Nakič pa je bila kratka: "Vesela sem, da sem med izbrankami in če bom zaigrala, bom skušala upravičiti zaupanje."

Ne spreglejte