Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
11. 1. 2018,
18.01

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Natisni članek

OP Avstralije Marija Šarapova

Četrtek, 11. 1. 2018, 18.01

6 let, 3 mesece

OP Avstralije

Marija Šarapova že dviguje prah v Melbournu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V Melbournu so izžrebali pare za OP Avstralije. Pred tem so na osrednje igrišče na pogovor povabili lanskega zmagovalca Rogerja Federerja in nekoliko presenetljivo, Marijo Šarapovo. Ruska teniška igralka zaradi svoje bližnje preteklosti za marsikoga ni bila prava izbira.

Kmalu za tem je odločitev, da Šarapovo povabijo na žreb, obrazložil Craig Tiley, direktor turnirja v Melbournu. Medtem ko je Serena Williams, lanska zmagovalka OP Avstralije, odpovedala nastop na uvodnem turnirju za grand slam, so se organizatorji odločili, da bodo pred začetkom žreba na osrednje igrišče povabili visokoraslo lepotico. Rusinja je na igrišče prišla z lovoriko, ki jo na koncu prejme zmagovalka turnirja. Ironično je, da je pred dvema letoma (2016) Šarapova ravno na tem turnirju padla na dopinškem testu.

Marija Šarapova na OP Avstralije leta 2008. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marija Šarapova na OP Avstralije leta 2008. Foto: Guliverimage/Getty Images "Marija si je zaslužila to priložnost"

Tiley vztraja, da s to potezo niso naredili ničesar narobe, saj je Šarapova nekdanja zmagovalka tega turnirja. Ta je v Melbournu zmagala pred natanko desetimi leti. "Želeli smo imeti nekdanjo zmagovalko in veseli smo bili, da je sprejela naše povabilo. Marija si je zaslužila to priložnost."

"Potem ko sta Serena Williams in Viktorija Azarenka, ki se trenutno bori za skrbništvo nad svojim sinom Leom, odpovedali nastop na OP Avstralije, sta v žrebu od nekdanjih tekmovalk le še Angelique Kerber in Marija Šarapova. Kerberjeve še ni na prizorišču, potem ko trenutno igra turnirju v Sydneyju.

Glavni cilj Rusinje je priti na vrh

Šarapova se je po 15-mesečni kazni zaradi jemanja prepovedanega zdravila povzpela na 47. mesto, se bo v prvem krogu pomerila z Nemko Mario Tatjano. V drugem krogu pa se lahko sreča z Estonko Anastazijo Sevastovo, ki je Rusinjo premagala na zadnjem OP ZDA.

Ob odsotnosti Williamsove so preostalim igralkam na široko odprta vrata, med njimi je gotovo tudi Marija Šarapova, ki še vedno verjame, da se lahko povzpne na prvo mesto svetovne lestvice. "To je moj glavni cilj, vendar se zavedam te zahtevnosti. Vsak ima to možnost in upam, da bo meni uspelo."

Ne spreglejte