Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2022,
12.08

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,89

6

Natisni članek

Serena Williams

Torek, 25. 10. 2022, 12.08

1 leto, 6 mesecev

Serena Williams in njena športna upokojitev

Ljudje so zmedeni. Kaj bo naredila ena najboljših športnic vseh časov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,89

6

OP ZDA Serena Williams | Kako se bo na koncu odločila Serena Williams? Očitno svoje navijače še za nekaj časa pušča v negotovosti. | Foto Guliver Image

Kako se bo na koncu odločila Serena Williams? Očitno svoje navijače še za nekaj časa pušča v negotovosti.

Foto: Guliver Image

"Možnosti, da se vrnem, so velike," je pred dnevi izjavila Serena Williams, ena najboljših teniških igralk, če ne najboljših športnic vseh časov. Ljubitelji tenisa nestrpno čakajo, kako se bo legendarna športnica odločila na koncu.

Ko se je športno upokojil teniški igralec Roger Federer, mu je zapisala dobrodošlico v klub upokojencev.

Federerju je napisala: Dobrodošel v klub upokojencev

Na letošnjem turnirju za grand slam OP ZDA avgusta je bilo več ali manj jasno, da se Serena Williams poslavlja od profesionalnega tenisa. Tako je povedala tudi sama, saj je med drugim dejala, da bi se rada posvetila drugim stvarem in si tudi povečala družino. Med drugim je še 16. septembra danes že upokojenemu Rogerju Federerju zapisala: Dobrodošel v klub upokojencev.

Serena Williams je letos igrala le štiri turnirje. Nazadnje na OP ZDA, ko se je poslovila v tretjem krogu.  | Foto: AP / Guliverimage Serena Williams je letos igrala le štiri turnirje. Nazadnje na OP ZDA, ko se je poslovila v tretjem krogu. Foto: AP / Guliverimage Ni še sploh resno razmišljala o upokojitvi

A zdi se, da 41-letna Američanka še ni povsem opustila misli, da bi se prihodnjo sezono vrnila na teniška igrišča. Celo več. Na nedavnem nastopu na TechCrunch Disrupt v San Franciscu, kjer je promovirala svoje podjetje Serena Ventures, je bila brez dlake na jeziku. "Možnosti, da se vrnem, so velike. Lahko pridete v mojo hišo in videli boste, da imam igrišče," je povedala in ob tem dodala, da ni niti razmišljala o popolni upokojitvi, kot je to povedala avgusta.

"Še vedno nisem zares razmišljala o tem. En dan sem šla na igrišče in spoznala, da prvič v življenju ne igram za tekmovanja. In bilo je zelo čudno. Za zdaj uživam, ampak še vedno poskušam najti ravnovesje," še dejala Williamsova, ki nikoli ni marala besede upokojitev, ampak je ob tem raje uporabila besedo evolucija.

V svoji karieri je dosegla vse, a vedno so jo zanimali tudi rekordi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V svoji karieri je dosegla vse, a vedno so jo zanimali tudi rekordi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ustavila se je pri številki 23

Legendarni ameriški športnici je v njeni dolgoletni karieri uspelo zmagati na 23 turnirjih za grand slam, tako da ji ni uspelo izenačiti rekorda. Tega ima še vedno v lasti Avstralka Margaret Court (24).

Petkrat je bila tudi zmagovalka zaključnega turnirja serije WTA, z ZDA je leta 1999 slavila v nekdanjem pokalu Fed, dvakrat je osvojila tudi Hopmanov pokal.

Poklicno kariero je začela oktobra 1995 kot štirinajstletnica, skupaj pa je v slabih 27 letih zbrala 856 posamičnih zmag in na vrhu lestvice WTA prebila 319 tednov.

Serena Williams
Sportal Konec ere: teniška ikona napovedala slovo
Ne spreglejte