Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
11.19

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

teniški globus WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

Sreda, 19. 6. 2024, 11.19

1 teden

WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

Ljubljana znova na teniškem zemljevidu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

Od 9. do 15. septembra bo v Ljubljani potekal že četrti turnir serije WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Nagradni sklad bo 125 tisoč ameriških dolarjev (116.439 evrov). Turnir bo v celoti potekal na igriščih TC Tivoli. Vlogo direktorice turnirja bo tokrat prevzela Tea Starc, so potrdili pri slovenski teniški zvezi.

Turnir se je lani v Ljubljano preselil iz Portoroža, kjer sta dve leti zapored potekala turnirja serije WTA 250. Na prvem leta 2021 je zmagala Italijanka Jasmine Paolini, finalistka letošnjega odprtega prvenstva Francije, leta 2022 je bila najboljša Čehinja Katerina Siniakova, lani pa je v Ljubljani pred polnimi tribunami zmagala Španka Marina Bassols Ribera.

Direktorica turnirja bo letos Tea Starc, ki je že dolgo zaposlena na Tenisu Slovenija. "Z velikim veseljem in ponosom prevzemam funkcijo direktorice teniškega turnirja WTA 125 v Ljubljani. Ta priložnost mi omogoča, da izkoristim svoje dragocene izkušnje v vlogi direktorice marketinga in odnosov z javnostmi na Tenisu Slovenija ter namestnice direktorja na preteklih tekmovanjih WTA. Počaščena sem, da mi je bila zaupana ta odgovorna funkcija. Verjamem, da bom s svojo predanostjo, strokovnostjo in strastjo do tenisa upravičila zaupanje," je povedala Starčeva.

Turnir bo potekal na eni lokaciji v športnem parku Tivoli. "Prepričana sem, da nas čakajo vrhunske teniške predstave in izjemni rezultati, zlasti naših slovenskih tekmovalk. Še enkrat bi rada poudarila, da je ta turnir posvečen slovenskim tekmovalkam, saj želimo, da imajo priložnost nastopiti pred domačimi gledalci in čutiti podporo svojih navijačev. Zato vse ljubitelje tenisa vabim, da se nam pridružite in skupaj z nami doživite nepozabne teniške trenutke. Verjamem, da bo sončen teden, poln strasti, športnega duha in vrhunskega tenisa, prinesel številne nepozabne spomine za vse. Hvala za vašo podporo in se vidimo v Tivoliju," je ob tem ljubitelje tenisa povabila v Tivoli.

Preberite še:

Jelena Ostapenko
Sportal Šok za Ostapenko v Birminghamu
Alex de Minaur
Sportal Znani finalisti Hertogenboscha in Stuttgarta
Naomi Osaka
Sportal Favoriti večinoma brez težav
Ne spreglejte