Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
23.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Polona Hercog Jelena Janković Simona Halep Melbourne

Nedelja, 17. 1. 2016, 23.03

7 let, 12 mesecev

Kvalifikantka priredila senzacijo dneva in zajokala od sreče, slovo Hercogove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v prvem krogu OP Avstralije izgubila proti nekdanji prvi igralki sveta Jeleni Janković. Veliko razočaranje za drugo nosilko Simono Halep.

Slovenski nastopi med posamezniki so se končali že po prvem krogu. Edina predstavnica je bila Polona Hercog, ki je v uvodnem krogu igrala proti nekdanji prvi igralki sveta Jeleni Janković. 30-letna srbska igralka je bila boljša po dveh nizih, za zmago nad našo igralko pa je potrebovala manj kot poldrugo uro. V dvoboju smo lahko videli pravi festival "breakov". Bilo jih je kar devet.

Svoje delo je dobro opravila tudi druga srbska predstavnica Ana Ivanović. Ta je prav tako po dveh nizih odpravila domačinko Tammi Patterson. Ivanovićeva, ki letošnjo sezono ni začela najbolje, je za zmago potrebovala 75 minut. V drugem krogu jo čaka Latvijka Anastasija Sevastova, ki je v prvem krogu premagala Jarmila Wolfe. Avstralka je predala dvoboj.

Izkusila je najlepši trenutek v karieri

Za presenečenje dneva je poskrbela kitajska kvalifikantka Shuai Zhang. Na igrišču Margaret Court Arena je izločila drugo nosilko Simono Halep. Romunka je izgubila proti tekmici, ki do srečanja z njo sploh še ni okusila slasti zmage na grand slam turnirju. Kitajka po odmevni zmagi s 6:4 in 6:3 ni skrivala veselja. Tako njej kot njenemu trenerju so po licu stekle solze sreče.

"Presrečna sem. Rada bi se zahvalila mojemu trenerju in staršem. Danes sem izkusila najlepši trenutek v moji karieri," je dejala Zhangova in igrišče v Melbourne Parku zapuščala ob bučnem aplavzu. Po 14 zaporednih porazih na štirih največjih turnirjih na svetu (Melbourne, Pariz, London in New York) je končno dočakala prvo zmago.

Odkritje lanske sezone in finalistka lanskega Wimbledona Garbine Muguruza je lopar prekrižala z Estonko Anett Kontaveit. Španka, ki je postavljena kot tretja nosilka na OP Avstralije, je z Estonko opravila zlahka.

Pravkar se za vstop v drugi krog poteguje nekdanja št. 1 na svetu Viktorija Azarenka.

Ne spreglejte