Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
11. 9. 2014,
14.25

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Serena Williams

Četrtek, 11. 9. 2014, 14.25

8 let, 2 meseca

Kraljica tenisa samo v New Yorku zaslužila 3,9 milijona dolarjev

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Letošnja teniška sezona se počasi preveša v zadnji del. S koncem OP ZDA so se že končali vsi turnirji za grand slam, kjer so se vrtele visoke številke.

Letošnja sezona je na turnirjih velike četverice, kot je že v navadi, postregla z nekaj izjemnimi dvoboji. Seveda se ob vsem tem poraja vprašanje, koliko so v Melbournu, Parizu, Londonu in New Yorku zaslužili najboljši.

Nadal z nastopom manj zaslužil več kot tri milijone dolarjev

V svoj žep je med moškimi največ pospravil prvi igralec sveta Novak Đoković. Srb je leta 2014 zaslužil dobrih pet milijonov dolarjev, kar je približno štiri milijone evrov. Đoković se je letos najbolje izkazal na wimbledonski travi, kjer je zmagal drugič v karieri. V Avstraliji se je poslovil v četrtfinalu, v Parizu je klonil na zadnji stopnički, ko ga je v velikem finalu premagal veliki rival Rafael Nadal, v New Yorku pa se je moral posloviti v polfinalu.

Za njim se je na lestvici uvrstil Španec Rafael Nadal, ki je zaslužil dobre tri milijone dolarjev in pol (2,8 milijona evrov). Rafa je letos nastopil le na treh turnirjih za grand slam, potem ko je moral zaradi poškodbe zapestja izpustiti OP ZDA. Na tretje mesto se je zavihtel zmagovalec zadnjega turnirja, Hrvat Marin Čilić, četrto mesto pripada zmagovalcu OP Avstralije Stanislasu Wawrinki, lestvico pa končuje Roger Federer. Med slovenskimi predstavniki so vsote bistveno manjše. Največ je zaslužil Blaž Rola, ki je s tremi uvrstitvami na turnirje za grand slam zaslužil približno 180 tisoč dolarjev. (130.500 evrov), Blaž Kavčič pa je zaslužil deset tisoč dolarjev manj.

Serena Williams je praktično vse zaslužila v New Yorku

V ženski konkurenci je v svoj žep največ pospravila številka ena svetovnega ženskega tenisa Serena Williams. Američanka je letos zmagal le na OP ZDA, s tem pa je osvojila že 18. turnir za grand slam. 32-letna igralka je z nastopi na turnirjih velike četverice zaslužila dobre štiri milijone dolarjev (3,2 milijona evrov). Pravzaprav si je skoraj celoten kos pogače priigrala na OP ZDA. Drugo mesto si je na prestižni lestvici prislužila Petra Kvitova, ki se je veselila velike zmage v Wimbledonu. Čehinja je svoj račun obogatila za skoraj tri milijone dolarjev. Sledi ji visokorasla ruska lepotica Marija Šarapova, ne četrto mesto se je uvrstila mlada Kanadčanka Eugenie Bouchard, peta pa je Kitajka Na Li, ki je letos zmagala na uvodnem turnirju za grand slam v Melbournu.

Med slovenskimi predstavnicami je pričakovano največ zaslužila Polona Hercog. Mariborčanka je zaslužila približno 160 tisoč evrov. Katarina Srebotnik, ki že nekaj časa igra samo med dvojicami, je na turnirjih za grand slam zaslužila okroglih sto tisoč evrov.

Ne spreglejte