Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2020,
11.37

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Natisni članek

Novak Đoković

Četrtek, 23. 7. 2020, 11.37

3 leta, 9 mesecev

Kot vedno: Đoković spet zbuja mešane odzive

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Novak Đoković | Prvi lopar sveta Novak Đoković se mudi v španski Marbelli, kjer njegova dejanja spet zbujajo različne odzive. | Foto Getty Images

Prvi lopar sveta Novak Đoković se mudi v španski Marbelli, kjer njegova dejanja spet zbujajo različne odzive.

Foto: Getty Images

Prvi lopar sveta Novak Đoković, ki je bil zaradi organizacije teniške turneje Adria Tour, ki jo je predčasno zaustavil koronavirus, pred mesecem dni deležen hudih kritik z vseh ravni, je te dni v španski Marbelli, kjer združuje prijetno s koristnim. Treninge in družinsko življenje. A britanski tabloid Daily Mail se je že obregnil ob njegovo vedenje, medtem ko ga srbski mediji hvalijo na vse pretege.

Za nekatere je skoraj božanstvo, drugi pa v vsem, česar se loti srbski teniški igralec Novak Đoković, najdejo nekaj negativnega.

Tako so se pri britanskem tabloidu Daily Mail obregnili ob dejstvo, da se Nole po ulicah španske Marbelle, kjer se pripravlja na nadaljevanje sezone, sprehaja brez zaščitne maske, ko pa so te obvezne.

Njegovo vedenje jih je zmotilo celo toliko, da so se vprašali, kaj v tem trenutku počne policija, na štab igralca pa so naslovili vprašanja v zvezi z domnevnim nespoštovanjem ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, ki pa so ostala neodgovorjena.

Novak Đoković | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Na drugi strani pa srbski mediji hvalijo svojega športnega junaka, ki da v državi, kjer je nošenje zaščitnih mask obvezno na plažah, bazenu in notranjih prostorih, spoštuje ukrepe, masko pa naj bi odstranil le v trenutku, ko v bližini ni bilo drugih ljudi, so bili pa tam žal paparaci, ki so posneli obremenjujoče fotografije.

Kazen za nespoštovanje ukrepa nošenja zaščitne maske v španski pokrajini Andaluzija, kamor spada Marbella, sicer znaša 100 evrov, kar je za Đokovića drobiž, saj je med največjimi športnimi zaslužkarji na svetu.

Po podatkih ameriške revije Forbes je Đoković s 44,6 milijona dolarjev zaslužka (32 milijonov od pokroviteljev) na 23. mestu.

Njegov teniški kolega Dušan Lajović, trenutno 23. na ATP lestvici, je pred dnevi na svojem Instagram profilu razkril, s kakšnim razkošnim (najetim) letalom so se na turneji Adria Tour prevažali od Beograda do Zadra.

Kdaj ga čaka naslednji nastop, je težko reči. 17-kratni zmagovalec turnirja za grand slam še ni izključil nastopa na Odprtem prvenstvu ZDA, ki ga bodo konec avgusta izpeljali v New Yorku.

Moti ga namreč obvezna dvotedenska samoizolacija po vrnitvi iz ZDA, kar bi pomenilo, da bi moral izpustiti turnirja v Rimu in Madridu, na dveh ključnih postajah na poti do Roland Garrosa, ki je na sporedu septembra.

Ne spreglejte