Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 6. 2023,
10.10

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Holger Rune Roland Garros tenis Grand Slam OP Francije

Torek, 6. 6. 2023, 10.10

10 mesecev, 2 tedna

Napaka glavnega sodnika

Kontroverzna odločitev sodnika, mnogi so bili ogorčeni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Francisco Cerundolo | Francisco Cerundolo je bil očitno oškodovan. | Foto Guliverimage

Francisco Cerundolo je bil očitno oškodovan.

Foto: Guliverimage

V ponedeljek smo na teniškem OP Francije videli eno najbolj kontroverznih odločitev glavnega sodnika. Ta je več kot očitno spregledal dvojni odboj žoge in zelo pomembno točko prisodil napačnemu igralcu.

V ponedeljek sta se v osmini finala OP Francije pomerila Holger Rune in Francisco Cerundolo. Na koncu je epski dvoboj po petih nizih dobil Rune.

Tudi pobiralec žogic je že vstal

Teniški sodniki večkrat naredijo kakšno napako. Seveda, človeško se je motiti, ampak v tem primeru je sodnik Kader Nouni naredil res veliko napako, zaradi katere se je marsikdo zgražal.

Nouni v četrti igri tretjega niza ni opazil, da se je žogica dvakrat odbila. Cerundolo je udaril forehand po paraleli, medtem ko je bil Rune v drugem kotu igrišča, in jasno je bilo, da bo težko ujel žogico. Mladi Danec je žogico vseeno udaril, ko se je ta več kot očitno dvakrat odbila. Točka bi morala biti za Argentinca, a se je zgodilo nasprotno. Sodnik ni opazil dvojnega odboja in je kaznoval Cerundolo, ker je predčasno nehal igrati. Na posnetku se vidi, kako je pobiralec žogice to želel že pobrati. Poleg vsega je bila ta točka zelo pomembna, saj je Rune nasprotniku odvzel servis in pozneje osvojil tretji niz.

Holger Rune prvi, da mu je žal za nasprotnika. | Foto: AP / Guliverimage Holger Rune prvi, da mu je žal za nasprotnika. Foto: AP / Guliverimage

Holger Rune pravi, da je takšno življenje

Na družbenih omrežjih se je razvila vroča debata, da bi bil lahko Holger Rune toliko pošten do nasprotnika in priznal, da se je žogica zares dvakrat odbila. Pozneje so ga na novinarski konferenci vprašali, kaj si misli o sporni točki, ki mu jo je prisodil sodnik.

"Jaz sem samo tekel za žogico. Potem ko je sodnik odločitev sprejel, sem na ekranu videl, da se je žogica dvakrat odbila. Žal mi je. Žal mi je zanj, ampak to je tenis. To je šport. Nekateri sodniki delajo napake. Nekateri v mojo korist, drugi v korist nasprotnika. Takšno je življenje," je po dvoboju povedal Rune.

Boris Becker | Foto: Reuters Boris Becker Foto: Reuters Legendarni Boris Becker je prepričan, da je sodnik storil napako

Svoje mnenje si je ustvaril tudi Boris Becker, ki dela kot strokovni komentator na eni izmed športnih televizij. Tudi Nemec je prepričan, da se je sodnik odločil narobe. "Videl sem počasni posnetek. Brez dvoma je žogica dvakrat odskočila. Cerundolo je to videl in se zato tudi ustavil. Po mojem mnenju je bila to napačna odločitev."

"Rune je to stoodstotno videl. Vprašanje je, ali se to prizna. So profesionalci, ki to naredijo, in so drugi, ki tega ne naredijo. Vseeno je to delo sodnika, saj je on naredil napako, ne igralec," je za Eurosport povedal Becker, nekdanji vrhunski teniški igralec in med drugim tudi nekdaj trener Novaka Đokovića.

Preberite še:

Arina Sabalenka OP Francije
Sportal Sabalenki tudi ob uvrstitvi v polfinale ni stisnila roke
OP Francije Novak Đoković
Sportal Đoković se je po slabem začetku šampionsko pobral. Alcaraz gladko.
Ne spreglejte