Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2013,
17.39

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Kavčič Jo Wilfried Tsonga OP Avstralije Roger Federer

Petek, 18. 1. 2013, 17.39

4 leta, 7 mesecev

Kavčič nemočen, slovo Del Potra in Tomica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na odprtem prvenstvu Avstralije Blažu Kavčiču ni uspel nov podvig. V tretjem krogu je s favoriziranim Francozem Jo-Wilfriedom Tsongajem izgubil v treh nizih (6:2, 6:1, 6:4).

Blaž Kavčič, ki je z uvrstitvijo v tretji krog na OP Avstralije že dosegel uspeh kariere, proti sedmopostavljenemu Jo-Wilfriedu Tsongaju ni imel možnosti in je doživel gladek poraz, kljub temu pa Avstralijo zagotovo zapušča s prijetnimi spomini. Francoz, ki je bil leta 2008 že finalist turnirja, ni imel težkega dela, do zdaj pa se s Kavčičem še nista pomerila. Naš igralec je v prejšnjem krogu zaradi naporov doživel šok organizma, saj je pri 40 stopinjah Celzija igral skoraj pet ur, tako da je bil tokrat precej izčrpan in se je upiral vsega 79 minut.

V tretjem krogu je presenetljivo izgubil tudi argentinski velikan Juan Martin del Potro, ki ga je v petih nizih nadigral Francoz Jeremy Chardy. Zlati olimpijec Andy Murray proti Litvancu Ricardasu Berankisu ni imel težav in je tako dobil še 26. dvoboj na OP Avstralije, izpadla pa sta oba hrvaška igralca Ivan Dodig in Marin Čilić. "Na eni strani igrišča je bilo precej bolj vetrovno kot na drugi, saj se je veter vrtel na igrišču in spreminjal smer. Pa še podlaga je precej hitra. Težko je bilo igrati danes," je dejal škotski zvezdnik.

Domačini so z vnemo spremljali dvoboj Bernarda Tomica proti Švicarju Rogerju Federerju, ki ima za sabo že štiri zmagoslavja v deželi "tam spodaj" in je zagotovo lačen še kakšnega. Mojstrstvo je z brezmadežno zmago znova dokazal proti domačemu asu, s katerim sedaj v medsebojnih obračunih vodi s 4:0. "Oba sva odigrala dober dvoboj in mislim, da so gledalci lahko uživali. Upam, da mi bo tudi naslednji teden uspelo zadržati tako dobro igro. Vzdušje na igrišču je bilo danes izjemno," je po zmagi dejal Federer. V maratonskem francoskem obračunu je 14. nosilec Gilles Simon premagal rojaka Gaela Monfilsa.

Ne spreglejte