Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2018,
15.43

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Aljaž Bedene Blaž Rola Blaž Kavčič Davisov pokal

Torek, 30. 1. 2018, 15.43

6 let, 2 meseca

Davisov pokal, Slovenija - Poljska

Kavčič ne bo mogel igrati, Bedene trdi, da bo pripravljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Davisov pokal, Slovenija | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska teniška reprezentanca se bo v prvem krogu druge evroafriške skupine Davisovega pokala v soboto, 3., in v nedeljo, 4., februarja, pomerila proti Poljski, in sicer v dvorani Lukna v Mariboru – evropski prestolnici športa 2018.

Čeprav je sprva kazalo, da bo Slovenija nastopila v najmočnejši postavi, pa je kot strela z jasnega prišla slaba novica z zadnjega treninga, ko je v zadnji stegenski mišici zapeklo Blaža Kavčiča (110. ATP).

Blaž Kavčič je poškodovan. | Foto: Guliverimage/Getty Images Blaž Kavčič je poškodovan. Foto: Guliverimage/Getty Images Poškodba Kavčiča je takšna, da ne bo mogel igrati

Neumorni slovenski teniški igralec ima velikansko smolo s številnimi poškodbami v preteklosti, tokrat ga je rahla strganina presenetila sredi treninga, a kot pravi, bo fantom v popolno oporo ob igrišču: "Žal mi je, da se je to zgodilo. Takoj, ko me je zapeklo, sem želel odgovore pri zdravniku. Na stegenski mišici je manjša strganina, a dovolj neugodna, da ne morem igrati. Ostal bom z ekipo, ji pomagal in verjamem, da bomo Poljake premagali," ostaja optimističen Blaž Kavčič.

Slovenska reprezentanca je v torek že opravila prvi trening, vse do sobote pa si bo igrišče v športni dvorani Lukna delila s poljskimi igralci. V vlogi slovenskega kapetana bo debitiral Miha Mlakar, nekdanji igralec in doktor znanosti iz računalništva: "Dvorana je super, prav tako podlaga. Ambient je odličen, tako da se že veselim konca tedna in navijačev, ki nas bodo prišli podpret. To je moj prvi dvoboj za Davisov pokal, za zdaj so občutki odlični. Želimo si začeti z zmago."

"Na podlagi še nisem zaigral, a fantje pravijo, da je počasna. Nekaj težav imam s kolenom, vendar bom do sobote pripravljen." | Foto: Sportida "Na podlagi še nisem zaigral, a fantje pravijo, da je počasna. Nekaj težav imam s kolenom, vendar bom do sobote pripravljen." Foto: Sportida

Aljaž ima nekaj težav s kolenom

Najvišje uvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP je Aljaž Bedene (52.), ki je na OP Avstralije v prvem krogu klonil proti kasnejšemu zmagovalcu Rogerju Federerju, v Mariboru pa bo proti Poljakom veliko odvisno prav od njega: "Na podlagi še nisem zaigral, a fantje pravijo, da je počasna. Nekaj težav imam s kolenom, vendar bom do sobote pripravljen. Za menoj je Avstralija, tako da sem dobro pripravljen."

Ob poškodbi Kavčiča je prvi kandidat za nastop med posamezniki zagotovo Blaž Rola (195.), ki v tem trenutku trenira po prilagojenem načrtu: "Zame je ta del sezone še deloma pripravljalen. Pripravljen sem za igro posameznikov in dvojice, vem pa, da smo sposobni premagati Poljake. Dvorana Lukna je enkratna in ker je je dvoboj ob koncu tedna, verjamem, da bodo tribune polne."

V kombinaciji za igro dvojic Nik Razboršek in Tom Kočevar Dešman Miha Mlakar se veseli polne dvorane v Mariboru. | Foto: Sportida Miha Mlakar se veseli polne dvorane v Mariboru. Foto: Sportida

V prihodnjih treh dneh bosta Mlakar in Bedene poskušala na treningu najti pravo kombinacijo za igro dvojic, kjer sta v igri tudi preostala naša igralca, Nik Razboršek in Tom Kočevar Dešman, ki sta sezono začela povsem različno. "Sem v stalni pripravljenosti. Forma je na začetku sezone solidna, podlaga je sicer počasna, a mi ustreza. Dvorana je lepa, ambient odličen", je dodal Razboršek, medtem ko Kočevar Dešman letos še ni odigral nobenega dvoboja: "Končujem priprave in sem v stanju pripravljenosti. Končno sem zdrav in verjamem, da je forma dobra. Če bo dvorana Lukna polna, bo ambient enkraten."

Poljaki gredo po zmago

Poljska reprezentanca je v Maribor prišla brez dveh najbolj zvenečih imen Jerzya Janowicza (126. ATP) in najboljšega igralca dvojic na svetu Lukasza Kubota. Najvišje uvrščena igralca poljske reprezentance sta mlada, 22-letni Kamil Majchrzak (213.) in 20-letni Hubert Hurkacz (224.), verjetno pa bosta v dvojicah par tvorila Marcin Matkowski in Matevsz Kowalczyk. Poljaki so na novinarski konferenci delovali umirjeno in spoštljivo do slovenskih igralcev, a so vsi po vrsti zatrjevali, da je njihov cilj Slovenijo premagati.

Ne spreglejte